El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La inauguració del Mercat acumula un nou retard

Societat

Després de gairebé cinc anys de la marxa dels paradistes de l’antic Mercat de Sant Andreu, el veïnat gairebé ha perdut el compte del nombre de retards que acumula l’obertura del nou edifici. Cinc? Potser sis? Si bé el passat mes de gener la regidora de Mercats (PSC), Montserrat Ballarín, va assegurar que l’equipament s’inauguraria al mes de maig, només cal apropar-se a les tanques per perdre l’esperança de veure’l enllestit aquest juny.

 

Per a més Inri, en resposta a una pregunta de Junts per Catalunya, la mateixa regidora socialista va assegurar el passat gener que “no hi ha cap endarreriment” en l’obra. Per la seva banda, el regidor de JxCAT, Ferran Mascarell, ja aleshores va assenyalar a Ballarín que teniauna percepció de la realitat ben peculiar”. Si bé aquest mitjà de comunicació ha consultat a l’Ajuntament de Barcelona el nou motiu del retard en l’obertura, després de dues setmanes d’espera encara no ha obtingut cap resposta.

Cal recordar que, quan els paradistes van marxar a la carpa provisional, el consistori els va prometre que en 18 mesos ja podrien gaudir de les flamants noves instal·lacions. La realitat, en canvi, ha sigut completament una altra. En primer terme, el consistori trigaria fins a gairebé un any a començar a enderrocar el vell edifici. Després, les obres s’eternitzarien amb molèsties al veïnat incloses. I per últim, la pandèmia va obligar a suspendre les obres tres mesos. Ara, tot i que havia d’obrir al públic el mes passat, encara no ho ha fet i no s’ha comunicat cap nova data d’obertura oficial.

Cal tenir en compte que la no-inauguració del mercat definitiu no només genera molèsties als veïns de la plaça del Mercadal, que setmana rere setmana, conviuen amb les obres, sinó que repercuteix en la mobilitat de tot Sant Andreu. La raó: un cop els paradistes es traslladin al nou edifici, la carpa provisional haurà de ser desmantellada perquè el carrer de Sant Adrià torni a funcionar com accés pels vehicles al Casc Antic.

4 Comentaris

  1. Recordo el dia que parlava amb la propietaria del forn, tot just havien tancat el Mercat, confiava que eb un parell d’anys estaria en funcionament…Jo li vaig dir de 4 a 5 anys com a mínim…

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt