Mercat Sant Andreu carpa provisional David García Mateu.jpg

O lai, là, la masovera satisfeta amb el Mercat

Societat

Sí, és una carpa provisional. No ho sembla, però. Tot i el lleuger retard en la seva estrena, com s’acostuma a dir lo bueno se hace esperar. “Sembla mentida que siguem els mateixos que estàvem allà”, comenta la presidenta de l’associació que aplega als botiguers, Elisenda Comas. “Aquí estem més apinyats i tenim la sensació de major unitat”, comenta agraïda pel canvi.

 

Pràcticament tothom coincideix a destacar un element: la claredat de l’espai. La llum és protagonista. Les persianes grises i fosques ja formen part del passat. Ara tot és de color blanc. “Fins i tot el producte brilla més; no hi ha color respecte a l’anterior”, assenyala la Paquita Teixidó, de Fruites Paquita. “Sembla més un mercat que una carpa, l’han fet molt bé”, valora.

De fet, la bona acollida que han tingut els botiguers al llarg de la jornada d’estrena també s’ha fet notar en el volum de vendes. “Ha vingut gent que feia temps que no veiem i ens han dit que a partir d’ara ens visitaran sovint”, explica Comas. En aquest sentit, la ubicació abandera la satisfacció general: ‘”Els carrers són amples, plans, lluminosos, estem a prop de dos col·legis i fins i tot la gent ens veu des del cotxe”,expresa la presidenta, qui no amaga que li faria gràcia quedar-se en aquest espai en endavant. Només aquest matí assegurava haver fet ja més caixa que en l’anterior edifici.

Si més no, la seva veïna de parada, l’Eulàlia, assegura preferir tocar de peus a terra. “Avui és un dia que tenim molts passavolants que vénen a xafardejar, però fins a hores d’ara hem venut el que acostumàvem a vendre”, comenta. Una consideració que contrasta amb l’opinió d’alguns dels clients. Tal com revelen l’Eva Rojas i el Sergio Prats, “a l’antic anàvem poc perquè estava més amagat i no ens agafava de camí, però ara que hi ha més llum i resulta més acollidor segur que vindrem més sovint“.

En aquest sentit, hi ha un element que passa a primer pla: el producte fresc. Tota la il·luminació està orientada a fer destacar els productes i la claredat genera una major confiança a l’hora d’escollir els productes. De fet, l’entrada i sortida de mercaderies per la porta principal ja és història. Ara tot el producte es guarda en naus frigorífiques especials i cap comprador veu com es fa la càrrega i descàrrega per la zona que dóna al carrer del Segre.

Interior de la carpa del Mercat provisional / DGM.jpg
Interior de la carpa del Mercat provisional / DGM

Elements que condueixen a recrear un ambient que, sobretot, “genera il·lusió”, comenta el nou responsable de la cafeteria, Dani Baena. “Jo sóc nou aquí, però el Mercat ja el coneixia per la meva dona que porta més de vint anys treballant aquí; de fet segur que aquí funcionaran millor que allà, bàsicament perquè tot és absolutament nou“, comenta. I qui estrena ho fa amb alegria “acaba per veure futur de negoci i s’il·lusionen, mentre que a Mercadal s’anaven deixant morir”.

Almenys, “un gruix de la clientela els seran fidels”, assenyalen la Maria Teresa Arana i la Teresa Sagudit. De fet, aquesta darrera assegura que va començar a comprar a la instal·lació l’any 1961, “just quan em vaig casar”, i que ho continuarà fent. “Val la pena per tal com ho han deixat”, conclou.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*