El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Un metro aturat a l'estació de La Sagrera / DGM

Què cal saber de la vaga general de dimecres?

Societat

Després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi desestimat la suspensió de la vaga general que havia demanat la patronal Foment del Treball, els serveis mínims amb motiu de l’aturada laboral de dimecres continuen en peu.

 

Tal com va decretar la Conselleria de Treball, a les Rodalies i Regionals de Renfe només circularan un de cada tres trens. En el cas del metro, l’autobús o el Tram , el 50% en les hores punta (de 6.30 a 09.30 h i de 17.00 a 20.00 h) i del 25% en la resta del dia. Per la seva banda, els FGC preveuen oferir el servei habitual.

En el cas de les ràdios i televisions públiques, aquestes funcionaran a mig gas per poder oferir els seus continguts informatius i als centres educatius no universitaris ha d’haver un professor per cada sis classes d’infantil i primària, i un per cada quatre aules d’educació especial. En el cas de les escoles bressol municipals, el centres hauran de funcionar amb el 33% de la plantilla com a mínim.

Cal recordar que la vaga general l’ha convocat el sindicat minoritari Intersindical – CSC (el qual engloba el sindicat USTEC que és el majoritari entre els professors). En el cas de la CGT només s’han sumat algunes seccions de l’organització sindical. Per la seva banda, CCOO i UGT s’han desmarcat de la convocatòria.

Tal com va expressar el secretari general de la Intersindical – CSC, Carles Sastre, l’aturada ha de servir per reclamar els drets laborals que s’ha perdut en els darrers anys. “Raons per la vaga general no falten”, assenyalava. Si més no, les reivindicacions polítiques no s’escapen del context d’aturada i els Comitès de Defensa de la República (CDR) ja han preparat tota una sèrie d’accions per la jornada de dimecres.

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt