El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Secció

Política

Villanueva reafirma el seu compromís amb el ‘porta a porta’

Política

La nova regidora socialista del Districte de Sant Andreu, Marta Villanueva, ha reafirmat el seu compromís amb el sistema de recollida ‘porta a porta’. Tal com ha declarat la regidora en la darrera Audiència Pública, “el porta a porta és un sistema que està i es queda“. De fet, les seves paraules no han fet més que reconfirmar la posició del PSC als plenaris, formació que no ha dubtat a rebutjar proposicions i precs d’alguns grups de l’oposició que sol·licitaven tombar el sistema.

Continua llegint

Rosa Suriñach, nova presidenta del ple del Districte de Sant Andreu

Política

La regidora d’ERC, Rosa Suriñach, ha estat proclamada presidenta del Ple de Sant Andreu, després que el fins ara president, Ernest Maragall, hagi decidit deixar la primera línia política. Tal com estava previst, Suriñach ha aconseguit els vots de 16 dels 19 consellers de la cambra en el ple extraordinari d’aquest dijous, després que els partits decidissin repartir-se des de la plaça de Sant Jaume les presidències dels Consells de Districte. En el cas de Sant Andreu, s’havia acordat des de l’inici del mandat que la presidència del Districte recauria en les files republicanes.

Continua llegint

Junts urgeix al govern municipal a protegir l’antiga estació

Política

El grup municipal de Junts per Catalunya – Trias per Barcelona (JxCAT) ha recordat al govern socialista de la regidora Marta Villanueva la necessitat de protegir i traspassar, d’una vegada per totes, l’antiga estació de Sant Andreu Comtal. Tal com ha rememorat el grup polític a través de les xarxes socials, l’edifici fa més d’un any que està en desús i, des d’aleshores, ja ha patit almenys un atac vandàlic. En aquest sentit, cal destacar que l’immoble era l’edifici ferroviari més antic en funcionament a l’Estat i forma part del patrimoni històric local.

Continua llegint

DIRECTE | Ple de Sant Andreu de desembre

Política

Continua llegint

Maragall abandonarà la política i deixarà la presidència del ple

Política

Mig any després de celebrar-se les eleccions municipals, el cap de files d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha anunciat per sorpresa que deixarà la política. La notícia l’ha donat ell mateix aquest divendres i ha detallat que el ple de la Casa Gran de desembre serà la seva darrera activitat com a regidor. Per tant, el veterà polític també presidirà d’aquí unes setmanes el que serà el seu segon i darrer ple del mandat al Districte de Sant Andreu.

Continua llegint

Jordi Hereu, de regidor de Sant Andreu a ministre d’Indústria

Política

El reescollit president del Govern de l’Estat, Pedro Sánchez, ha dipositat la seva confiança en l’exalcalde de Barcelona, Jordi Hereu, per entomar la cartera ministerial d‘Indústria i Turisme. Un càrrec on Hereu pren el relleu del ja exministre Héctor Gómez i amb el qual el socialista suma una nova ratlla en el seu currículum polític. Un CV on, val a dir, també consta el seu passat com a regidor del Districte de Sant Andreu.

Continua llegint

DIRECTE | Primer Ple de Sant Andreu del nou mandat

Política

Continua llegint

Junts reclama un semàfor d’en Mortadel·lo i Filemó a Can Fabra

Política
Font de Can Fabra / DGM

El grup municipal de Junts per Sant Andreu – Trias per Barcelona ha registrat un prec amb què insta a la regidora del Districte de Sant Andreu, Marta Villanueva, a instal·lar semàfors amb la gràfica d’en Mortadel·lo i Filemó. En concret, la formació política considera que el lloc més adient seria la cruïlla que queda davant de la biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra, pel fet que l’equipament està especialitzat en còmic i novel·la gràfica.

Continua llegint

El Parlament investigarà la infiltració policial a La Cinètika

Política

El grups parlamentaris d’ERC, Junts, la CUP i els Comuns han fet la primera passa perquè s’obri una comissió d’investigació sobre l’espionatge policial a La Cinètika i a altres moviments socials del país. Tal com han argumentat les formacions, “l’espionatge” de policies infiltrats ha vulnerat “drets fonamentals” i suposa una “persecució política clara, emparada per l’estat espanyol, i il·legal que no pot quedar impune”.

Continua llegint

Ernest Maragall, nou president del Ple de Sant Andreu

Política

El regidor d’ERC, Ernest Maragall, ha sigut elegit president del Ple de Sant Andreu en el primer consell plenari del nou mandat que s’ha celebrat aquest dimarts. Tal com havia avançat L’Exprés de Sant Andreu, Maragall ha aconseguit els vots de 18 dels 19 consellers de la cambra, després que els respectius partits van decidir repartir-se des de la plaça de Sant Jaume les presidències dels Consells de Districte.

Continua llegint

1 2 3 25
Vés a dalt