El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Secció

Societat

L’Ajuntament climatitzarà quatre escoles aquest estiu

Societat

Obres en marxa. L’Ajuntament de Barcelona ha començat la instal·lació dels equips d’aerotèrmia que han de servir per climatitzar quatre centres escolars aquest 2024. Uns equips que han de permetre poder mantenir una temperatura més confortable a les escoles Can Fabra, Eulàlia Bota, Ignasi Iglésias i La Maquinista a partir de la propera tardor.

Continua llegint

El Pla Endreça destinarà 13,5 ME al manteniment de carrers

Societat
Obres al carrer Gran de Sant Andreu / DGM

Fins a 13,5 milions d’euros. Aquesta és la quantitat de diners que destinarà l’Ajuntament de Barcelona, en el marc de Pla Endreça, a Sant Andreu de Palomar. Així ho ha constatat la regidora del Districte, Marta Villanueva, en el darrer Consell de Barri, qui ha avançat algunes de les actuacions previstes en el pla de manteniment integral. Unes obres, però, que resten sense calendari definitiu d’execució.

Continua llegint

Les obres estivals esquiven Sant Andreu

Societat

Malgrat que els mesos d’estiu s’acostumen a caracteritzar per la concentració d’obres a la via pública, enguany Sant Andreu de Palomar s’escaparà aquest clàssic. Les úniques obres que continuaran amb la seva execució són les que precisament van començar l’agost passat: les de reurbanització del sector de Colorantes, al carrer de Fernando Pessoa.

Continua llegint

Sant Andreu de Palomar no comptarà amb cap pati obert a l’estiu

Societat

Sant Andreu de Palomar no comptarà amb cap pati obert al llarg de tot l’estiu. Així ho ha confirmat l’Ajuntament de Barcelona a l’hora d’informar dels espais escolars que s’obriran durant el període vocacional perquè en puguin fer ús els veïns. De fet, el Districte de Sant Andreu es troba entre els districtes que menys patis obrirà: només tres. Aquests corresponen al Doctor Ferran i Clua del Congrés i els Indians, l’Escola Bressol Municipal (EBM) Els patufets de Navas i l’EBM La Morera del Congrés i els Indians.

Continua llegint

L’Ajuntament soterrarà el cablejat del carrer de Castellbell

Societat

L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat la seva intenció de soterrar els cables que travessen i ressegueixen el carrer de Castellbell. Tal com ha confirmat el consistori, aquest eix central del Casc Antic de Sant Andreu de Palomar forma part dels 56 carrers escollits per reordenar al llarg dels tres anys vinents. De fet, en total s’invertiran 10,5 milions d’euros a tota la ciutat per a soterrar línies elèctriques i retirar pals de suport de cablejat elèctric o de telecomunicacions de les voreres.

Continua llegint

El nou poliesportiu ubicat al sud de Sant Andreu obrirà a finals de 2025

Societat

Dues piscines descobertes, àrees verdes, una gran sala de musculació, dues pistes de pàdel, quatre sales d’activitats dirigides i un espai de socialització amb bar. Aquesta serà l’estructura bàsica del nou poliesportiu que s’ha començat a construir al carrer de Bonaventura Gispert 37-47, on abans hi havia l’antic pavelló Francisco Calvo. Un equipament que rebrà el nom de CEM La Sagrera, però no debades, estarà ubicat justament a la frontera amb el sud de Sant Andreu.

Continua llegint

El Cementiri de Sant Andreu rehabilitarà el mur exterior

Societat

Primera passa per a la rehabilitació parcial del Cementiri de Sant Andreu. L’empresa municipal, Cementiris de Barcelona, ha adjudicat l’execució d’una auditoria per saber en quin estat es troba l’històric mur perimetral del recinte i tot un reguitzell d’elements de l’interior. Una tasca que desenvoluparà l’empresa Segos Management SL per 10.200 euros (sense IVA).

Continua llegint

L’Ajuntament desempolsa la reforma dels entorns de la plaça de l’Estació

Societat

Més de tres dècades després que la Comissió d’Urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona aprovés el Pla Especial per ordenar els entorns de la plaça de l’Estació, finalment el consistori ha fet la primera passa per a materialitzar el planejament. Tal com ha aprovat la darrera Comissió de Govern del passat mes de maig, l’administració local començarà a reformar aquest sector especialment castigat per les obres del ferrocarril i el parc del Camí Comtal.

Continua llegint

Veïns de Servet denuncien que els surt aigua bruta de l’aixeta

Societat

Aigua bruta a l’aixeta de casa. El veïnat de diferents habitatges ubicats als números 60, 64 i 68 del carrer de Servet denuncien que, des de fa anys, quan obren les aixetes, els surt aigua bruta de forma espontània. Una circumstància que relacionen amb el mal estat de les canonades d’aquesta zona de Sant Andreu de Palomar, on són de ferro en comptes de PVC. De fet, les darreres canonades que han canviat els operaris al mateix carrer deixen veure un interior ple d’òxid i el que semblen altres matèries.

Continua llegint

Sant Andreu celebra les Festes de la Primavera

Societat
Dia de la inauguració de l'Ateneu Harmonia / ATENEU HARMONIA

Cercavila, correfoc, concerts, mostra d’entitats… un any més, les Festes de la Primavera de Sant Andreu de Palomar tornen a presentar una agenda farcida d’activitats per a tota la família. Al llarg de tota la setmana, fins diumenge 9 de juny, els carrers i places acolliran multitud de propostes de cultura popular.

Continua llegint

1 2 3 113
Vés a dalt