El diari independent de Sant Andreu de Palomar

L’Ajuntament rehabilitarà el Casal de Gent Gran Bascònia

Societat

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat en fase inicial el projecte executiu per rehabilitar el Casal de Gent Gran Bascònia, per tal de posar-lo al dia en termes d’accessibilitat i aprofitar tots els seus espais. El projecte, que està dotat amb 1,3 milions d’euros (IVA inclòs), és fruit del consens entre els tècnics municipals i els usuaris i voluntaris del centre. A més, també es crearà un vestíbul a la primera planta que permetrà accedir a totes les aules des d’un mateix espai.

 

Les obres contemplen modificar i adequar els espais que ocupaven la cuina i el bar (els quals ja no es fan servir), a la vegada que suposarà la instal·lació de més banys tant a la planta inferior com a la superior, així clm millorar determinats elements estructurals. També està previst ampliar la recepció i crear un vestíbul a la primera planta que faciliti l’accés a totes les aules.

Els treballs comportaran l’adequació del centre a la normativa vigent en aspectes com l’accessibilitat o la protecció contra incendis. A més, es crearà una nova rampa entre el pati superior i l’inferior i es restaurarà la Casa del Jardiner (la qual està protegida a nivell patrimonial, però que actualment resta en desús). Per últim, destacar que l’edifici serà repintat, les fusteries seran renovades i les fissures de la façana reparades.

L’edificació original del Casal Bascònia correspon a un habitatge noble construït a la primera meitat del segle XIX (el catàleg arquitectònic de l’Ajuntament de Barcelona detalla que va ser aixecat l’any 1832, però no s’ha trobat cap prova que ho pugui confirmar). Durant el segle XX es van executar obres de reforma i rehabilitació parcial, fins que va ser donada a l’Ajuntament. En una primera etapa va servir com a escola per a persones amb disminucions psíquiques, fins que a la dècada dels vuitanta es va tornar a reformar per acollir l’actual casal.

Avui dia encara es pot trobar al seu jardí elements protegits com el pi pinyoner que hi ha davant la façana posterior, les dues fonts del pati superior, la caseta del jardiner, la façana del casal per la part del darrere o el colomar amb decoració ceràmica.

Fotografia | Acte de celebració dels 30 anys de l’equipament // CASAL BASCÒNIA

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt