El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El cicle ‘Feedback’ tornarà a enriquir públic i artistes de la Fàbrica de Creació

Cultura

Enriquir al públic, enriquir a l’artista. Amb aquesta filosofia la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació enceta aquest dimecres la segona edició de la mostra ‘Feedback’. Un cicle en el qual el públic podrà assistir a una dotzena d’assajos oberts dels artistes residents per intercanviar impressions i debatre sobre les peces que estan en procés de creació.

 

El ventall de disciplines artístiques fluctuarà al llarg de la programació, per la qual cosa el públic pot adreçar-se de forma gratuïta a assajos de música, teatre, dansa, etc.   D’aquesta manera, al mateix temps que els assistents podran conèixer en primícia el fragment d’un nou espectacle i com s’ha gestat, podran aportar als artistes nous punts de vista per enriquir el seu projecte. De fet, és important tenir en compte que el ‘Feedback’ neix d’una necessitat expressada pels mateixos artistes.

El cicle artístic es basarà en una dinàmica de treball col·lectiva. D’aquesta manera, a cada una de les sessions (en les quals s’exhibiran dos projectes) un moderador especialitzat en la matèria contextualitzarà i dinamitzarà el diàleg entre públic i creador. En el cas de la representació que inaugura el cicle d’aquest 2025 aquest mateix dimecres a les 19 hores a la Fàbrica de Creació, la periodista Mariona Borrull presentarà i moderarà el debat després que Jordi Latorre faci un tast de la seva peça Bordes i heridas del duendo, i que David Dorado i Edu Filippi facin el corresponent amb Magrana, flor i magma.

En el primer cas, Latorre planteja una recerca de l’audiovisual com una forma més d’art flamenc. Un híbrid entre la dansa en directe i un AV Live, en què s’acostarà a aquesta dansa de forma desinhibida, dissident i com a acte de resistència. A continuació, Dorado i Filippi indagaran amb el seu projecte audiovisual en directe en el concepte de cinema expandit. Un espectacle immersiu en quadrifonia i multiprojeccions analògiques que destil·larà tot allò simbòlic que trobem a les quatre estacions de les regions temperades del planeta.

La setmana vinent, 12 de febrer a les 19 hores, serà el torn de la música i el teatre. Amb la moderació d’Oriol Puig Taulé (El País i Núvol), Ancorae Dansa assajarà la seva SISBIL-A, una peça en la qual Andrea Jiménez explora les danses de la conca mediterrània que emergeixen de la trobada entre traç, instrument i cos. En paral·lel, La Casa de Asterión assajarà ¿Quién se acuerda de los asnos?, una peça de teatre tràgic que investiga els límits del cos, l’acció física i el seu efecte poètic i la llarga durada de l’espectacle a través d’un Lázaro contemporani.

ERCÁS, de la Cia Silvia Batet // Fabra i Coats : Fàbrica de Creació

Més endavant serà el torn d’Allò que no us he dit de la LabOriosa i Folk as Queer de Pere Seda (19 de febrer, amb la periodista Consol Sáez de RNE). També hi ha programat Ercás de la Cia Silvia Batet i Monocrom de la companyia del mateix nom (26 de febrer, amb el periodista Oriol Rosell de RNE i Ràdio Fabra); A mi que me entierren contigo de la Cia la Ferrea i Sólo vine a ver el jardín, de Carns Soltes (5 de març, amb la periodista Consol Sáez); i per últim, La nit abans dels boscos, d’Anna Fontanet, i Caterina, òpera multimèdia en un acte, de Luis Tabuenca (12 de març amb Oriol Rosell).

Fotografia | Bordes y heridas del duende, de Jordi Latorre // Fabra i Coats : Fàbrica de Creació

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt