El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El CDR de Sant Andreu talla el Nus de la Trinitat i la Meridiana

Societat

A primera hora del matí d’aquest dimecres, desenes de persones dels Comitès de Defensa de la República (CDR) de Sant Andreu i d’altres territoris han tallat la Ronda de Dalt a l’alçada de la Trinitat, provocant una important congestió de trànsit en el nus viari. Posteriorment, el grup s’ha desplaçat fins a la Meridiana on han tornat a tallar la circulació.

 

Les accions del CDR s’emmarquen en la jornada de vaga general d’aquest dimecres. En aquest sentit, destaca el fet que les diferents organitzacions civils de caràcter sobiranista s’han centrat a tallar les vies de comunicació. En el cas del servei de Renfe Rodalies, els piquets han provocat greus afectacions en la R-4 a l’alçada de Montcada-Bifurcació i Sant Vicenç de Castellet, pel que la circulació de trens per Sant Andreu Arenal s’ha vist alterada.

En el cas de Sant Andreu Comtal, els trens han circulat amb la normalitat prevista dins dels serveis mínims, ja que l’R2 i l’R8 són les úniques línies que no han patit afectacions. En el cas del metro, si bé la Conselleria de Treball havia establert uns serveis mínims del 50% en hores punta (de 6.30 a 09.30 h i de 17.00 a 20.00 h) i del 25% en la resta del dia, a les 13 hores del migdia, la circulació per l’L1 funcionava amb plena normalitat, així com l’L9N i l’L10. De fet, en oferir el servei habitual, La Sagrera tampoc ha patit cap col·lapse.

En el cas de la circulació d’autobusos, fonts de TMB apunten que el 85% de la seva flota està operativa i que els retards que poden patir els vehicles es deuen als talls de carrers. Alteracions que, com en el cas de Sant Andreu, ha afectat la circulació del transport públic que té la seva ruta pel passeig de Torras i Bages, carrer de Joan Torras, Gran de Sant Andreu i Rambla de Fabra i Puig fins a Concepció Arenal. Vies per les quals s’ha manifestat la columna andreuenca d’aquest matí.

En aquest sentit, cal destacar que a les 16 hores s’ha convocat una concentració a la plaça d’Orfila que cap a les 16:20 hores té previst marxar a peu cap al centre de Barcelona. Des dels CDR assenyalen que la intenció és que les diferents columnes es vagin afegint al tronc de la manifestació al llarg de la Meridiana, tal com es va fer en la passada vaga general del 3 d’octubre.

Vídeo | Conductors increpen als manifestants que tallen la Meridiana /@Cdr_nv_sg_cgr

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt