El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Il·luminació Nadal / RICKY ROMERO

Les llums de Nadal, en mig de la tempesta

Economia

Des de fa uns dies s’ha encès un nou debat als carrers en relació al context polític actual. Tal com estan les coses, s’han d’encendre les llums de Nadal?. La resposta no està gens clara i, a data d’avui, ningú garanteix que les lluminàries de la via pública es posin en marxa. Si més no, tot sembla apuntar que els esdeveniments nacionals haurien de caure en un nou atzucac perquè no s’endolli la decoració nadalenca de Sant Andreu

 

La previsió a dia d’avui és que s’encenguin, però cada dia passen coses noves i estem una mica a expenses”, comenta a L’Exprés de Sant Andreu el president de l’Eix, Pròsper Puig. Segons explica, fa mesos que està tot pagat i els operaris ja han començat a instal·lar la infraestructura. Si més no, l’encesa prevista per finals de novembre es podria suspendre: “No sé exactament que passarà, però hi ha hagut reunions amb tots els eixos de Barcelona i la voluntat és que hi hagi; ja veurem com evolucionen els esdeveniments“, assenyala.

Tal com confessa Puig, des dels comerços els agradaria que els col·lectius sobiranistes fessin “altres mesures de força“. En aquest sentit, assegura que des de l’Eix ja s’ha començat a parlar la possibilitat de tirar endavant alguna mesura “per mostrar el nostre descontentament amb els empresonaments”. Al seu parer, “la voluntat és que hi hagi per Nadal la màxima normalitat, sense deixar de tenir en compte, però, que hi haurà eleccions i polítics presos”.

La qüestió econòmica també plana sobre el debat. No encendre les llums “perjudicaria encara més al comerç, tot i que la cosa no estigui per fer gaires festes”, opina el president de l’Eix. El motiu? Des de la plataforma comercial consideren que estarien donant “avantatges competitius als grans, fet que també s’ha de tenir en compte”. “El que tenim claríssim és que El Corte Inglés, La Maquinista i tots aquests il·luminaran i faran el Nadal”, destaca Puig

En aquest sentit, cal sumar el factor que dimecres vinent hi ha convocada una nova vaga general. Una jornada davant la qual el president de l’Eix demana “buscar altres mesures que no impliquin el tancament dels comerços, perquè tendeixen a ruïna“. Tal com revela, la temporada “ja està anant molt malament” a nivell comercial, tot i que es desmarca de donar consells als botiguers sobre si aixecar o no la persiana el proper dimecres: “Cada empresari és lliure de fer el que li sembli”.

Per la seva banda, l’associació Sant Andreu Nord Comerç encara no ha debatut internament la possibilitat de no engegar els llums de Nadal. Tal com ha explicat a aquest mitjà de comunicació la seva presidenta, Cristina Contellas, l’entitat ara com ara s’acull al calendari d’encesa establert per l’Ajuntament de Barcelona. Si hi ha qualsevol canvi ho debatran, subratlla Contellas.

En canvi, des de l’Eix asseguren que la decisió de posar en marxa les llums “pertoca als eixos comercials”. “L’Ajuntament al final no té res a dir en aquest tema”, avança Puig. De fet, en el cas de decidir no encendre-les, segurament els suposaria als botiguers la pèrdua dels diners que des de fa mesos han invertit per la seva instal·lació.

Fotografia | Ricky Romero

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt