El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Interior del Mercat de Sant Andreu / IMMB

L’Ajuntament triga un any a començar a construir el Mercat

Economia

Ni dos mesos, ni sis, ni vuit. Un any després de l’enderroc de l’edific antic, l’Ajuntament de Barcelona finalment ha anunciat que aquesta setmana començaran les obres del nou Mercat de Sant Andreu. Ho ha fet la regidora de Comerç i Mercats, Montserrat Ballarín, qui ha assegurat que el nou edifici “estarà molt integrat” al seu entorn, tot i que l’estètica de l’edifici no tindrà res a veure amb la plaça porticada.

Banner Ajuntament 300x250
 

Tal com ja va fer públic L’Exprés de Sant Andreu, la licitació de les obres no es va anunciar fins a mitjans del passat mes de maig per un import de 7.171.000 euros de les arques municipals (sense IVA). Un concurs públic, però que ja arrossegava vuit mesos d’inactivitat a la plaça del Mercadal, i als quals calia sumar tot l’any que va trigar l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB) a llençar a terra l’anterior edifici (el qual va romandre buit). Per tant, entre que els botiguers van abaixar les seves persianes i el consistori ha començat l’obra ja han passat dos anys.

La plaça del Mercadal, sense l’antic edifici / AJUNTAMENT DE BCN

Ara els comerciants del mercat hauran de romandre a la carpa provisional un llarg tercer any fins que finalitzin les obres. Mentrestant, els que més patiran les obres seran els comerciants de la plaça del Mercadal, motiu pel qual l’Ajuntament ha engegat una nova campanya de promoció d’aquest sector comercial. El nou edifici no estarà enllestit fins a finals del 2020 (en el millor dels casos).

Fotografia / IMMB

1 Comentari

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt