El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Mercat de Sant Andreu / JOSÉ NAVARRETE - COLECCIONISTAS DE MOMENTOS

L’enderroc del Mercat arriba un any després del seu trasllat

Societat

Sense grues ni grans màquines, però l’inici de l’enderroc del Mercat de Sant Andreu ja ha començat de forma oficial. Ha sigut aquest dijous quan els operaris han entrat a fer els primers treballs abans que les retroexcavadores entrin a la plaça del Mercadal. Cal destacar, però, que aquestes arribaran gairebé un any després que els botiguers abandonessin la instal·lació (el 4 de novembre del 2017).

Banner Ajuntament 300x250
 

Segons ha anunciat l’Ajuntament de Barcelona, les tasques d’ensorrament s’allargaran sis mesos. De fet, els treballs es dividiran en dues parts: una primera que se centrarà a netejar i buidar els locals de l’interior, i una segona que consistirà en el seu desmuntatge i enderroc definitiu. De fet, el pressupost de més de 270.000 euros també inclou la recuperació de les antigues encavallades de l’estructura actual per incorporar-les al nou edifici.

S’ha de recordar que el mercat de Sant Andreu va néixer com espai descobert a mitjans del segle XIX i es va cobrir per primera vegada l’any 1906. L’any 1914 l’equipament es va ampliar i es va envoltar amb una altra coberta perimetral més baixa. Ara el nou edifici que es construirà comptarà amb parets de vidres i un sostre de caràcter industrial, el qual ja ha despertat opinions discrepants pel contrast estètic que aportarà a la plaça porticada.

Recreació virtual del nou Mercat de Sant Andreu / AJUNTAMENT DE BARCELONA
Recreació virtual del nou Mercat de Sant Andreu / IMMB

Per últim, assenyalar que l’Ajuntament té previst organitzar diferents activitats a la plaça mentre durin les obres. Una dinamització que té com a objectiu apropar els veïns als comerços que conviuran amb les obres fins a la inauguració de l’edifici definitiu (del qual encara no s’ha comunicat cap calendari de finalització). A més, s’ha de posar de relleu que pels primers 90 dies d’obres només s’han previst tres jornades festives als entorns: un taller de nutrició el 6 d’octubre, una jornada de jocs de fusta gegants al novembre (dia a determinar) i un mercat de joguina pels més petits al desembre (dia a determinar).

Fotografia | JOSÉ NAVARRETE – COLECCIONISTAS DE MOMENTOS

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt