El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Interior del Mercat de Sant Andreu / IMMB

El nou Mercat obrirà al maig, després de tres anys de retards

Política

4 de novembre de 2017. Per darrera vegada, els paradistes del Mercat de Sant Andreu abaixaven les persianes de les envellides instal·lacions. El comiat temporal de la plaça del Mercadal, però, era més dolç que no pas agre. La raó: l’Ajuntament els havia promès que en 18 mesos ja podrien gaudir de les flamants noves instal·lacions. La realitat, en canvi, ha sigut completament una altra. En primer terme, el consistori trigaria fins a gairebé un any a començar a enderrocar el vell edifici. Després, les obres s’eternitzarien amb molèsties al veïnat incloses. I per últim, la pandèmia va obligar a suspendre les obres tres mesos. La (sembla que) definitiva data d’inauguració? Maig de 2022, segons ha avançat la regidora de Mercats, Montserrat Ballarín.

Banner Ajuntament 300x250
 

A parer de la regidora socialista, tanmateix, “no hi ha cap endarreriment”. Una lectura de la realitat que ha fet riure al mateix regidor de Junts per Catalunya, Ferran Mascarell, qui ha sigut l’encarregat de presentar-li el prec a la darrera Comissió d’Economia i Hisenda respecte a la matèria. “És una percepció de la realitat ben peculiar, senyora Ballarín; em diu que no hi ha cap endarreriment i jo li he mencionat quatre“, ha emfatitzat. De fet, el mateix Mascarell ha relatat com en un principi l’obertura s’esperava pel segon trimestre de 2019, després es va endarrerir el trasllat definitiu a finals de 2020, per més tard fixar el març de 2021 i, ja amb l’esclat de la pandèmia, la mateixa Ballarín va fixar l’últim trimestre de 2021.

Si més no, segons la regidora, que a principis de 2022 els paradistes segueixin a una carpa provisional (la qual havia de tenir una funcionalitat de 18 mesos) només es deu a l’aturada durant l’Estat d’Alarma i al fet que en els darrers mesos els paradistes hagin demanat a l’Institut Municipal de Mercats que fos aquest organisme qui executés les obres de les parades. “Lògicament, hem hagut de fer la corresponent licitació i els procediments oportuns”, ha justificat la màxima responsable de l’obra. Tal com ha assegurat, “l’obra principal no s’ha endarrerit; està acabada i el que manquen son les parades”. Una explicació que no ha sigut pas convincent per a Mascarell: “És difícil d’entendre com pot afirmar això”.

“Només demanem que no acumuli un cinquè o un sisè endarreriment; que la gent no hagi de patir o perdre diners per dinàmiques municipals que no son de la seva responsabilitat”, ha insistit el regidor de Junts per Catalunya. Una petició a la qual la socialista ha tret ferro assegurant que van ser els mateixos paradistes el que es van mostrar “meravellats” amb la carpa provisional quan s’hi van instal·lar i que ara “han sigut ells mateixos els que han sol·licitat que sigui l’Institut de Mercats qui faci les parades”, amb la corresponent demora en el calendari que ha implicat.

Fotografia | Recreació de l’interior del futur Mercat de Sant Andreu / IMMB

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt