El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Confinament: només es podrà sortir al carrer d’un en un

Política

El president del Govern de l’Estat, Pedro Sánchez, ha presentat aquest dissabte a les 21 hores les mesures del Decret d’Estat d’Alarma. Un text d’aplicació immediata que inclou el confinament de la població durant, com a mínim 15 dies, i que restringeix la lliure circulació. Segons ha dictaminat l’executiu, que acumularà pràcticament plens poders per lluitar contra el coronavirus, només es podrà baixar al carrer pels següents motius i de forma “individual”.

Banner Ajuntament 300x250
 

Compra d’aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat.
– Assistència a centres, serveis i establiments sanitaris.
– Desplaçament al lloc de treball.
– Retorn al lloc de residència habitual.
Assistència i cura a majors, menors, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables.
– Desplaçament a entitats financeres i d’assegurances.
– Per causa de força major o situació de necessitat.
– Qualsevol altra activitat d’anàloga naturalesa.

Tal com ha destacat Pedro Sánchez, “aquesta circulació haurà de realitzar-se individualment, excepte en les persones amb dificultat de mobilitat que podran anar acompanyades”. També es permetrà la circulació de vehicles particulars i podrà proveir-se de carburant en benzineres o estacions de servei.

Pel que fa al sector serveis, queda suspesa tota l’activitat comercial detallista. Només s’obre l’excepció als comerços d’aliments, begudes, productes i bens de primera necessitat, establiments farmacèutics, mèdics, òptiques i productes ortopèdics, higiènics, premsa, combustible, estancs, equips tecnològics i de telecomunicacions, aliments per a animals de companyia, tintoreries, perruqueries i comerç per internet, telefònic o per correu.

Respecte als transports, es manté el 100% dels serveis ferroviaris de Rodalies i de transport públic de viatgers per carretera, ferroviaris i marítim. Es redueixen a la meitat els serveis ferroviaris de mitja distància, els serveis regulars de transport de viatgers per carretera i marítim. També es permetrà l’assistència a espais de culte i les cerimònies civils i religioses, incloses les fúnebres. Aquestes es condicionen a l’adopció de mesures organitzatives consistents a evitar aglomeracions i que es garanteixi la distància d’almenys un metre.

Per últim, Sánchez ha avançat que “en qualsevol moment i quan sigui necessari”, l’Estat podrà disposar de l’exèrcit per fer complir les mesures: “L’exèrcit ja està preparat per a això”, ha remarcat.

Fotografia | Pool Moncloa / Borja Puig de la Bellacasa

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt