El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Confinament: només es podrà sortir al carrer d’un en un

Política

El president del Govern de l’Estat, Pedro Sánchez, ha presentat aquest dissabte a les 21 hores les mesures del Decret d’Estat d’Alarma. Un text d’aplicació immediata que inclou el confinament de la població durant, com a mínim 15 dies, i que restringeix la lliure circulació. Segons ha dictaminat l’executiu, que acumularà pràcticament plens poders per lluitar contra el coronavirus, només es podrà baixar al carrer pels següents motius i de forma “individual”.

 

Compra d’aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat.
– Assistència a centres, serveis i establiments sanitaris.
– Desplaçament al lloc de treball.
– Retorn al lloc de residència habitual.
Assistència i cura a majors, menors, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables.
– Desplaçament a entitats financeres i d’assegurances.
– Per causa de força major o situació de necessitat.
– Qualsevol altra activitat d’anàloga naturalesa.

Tal com ha destacat Pedro Sánchez, “aquesta circulació haurà de realitzar-se individualment, excepte en les persones amb dificultat de mobilitat que podran anar acompanyades”. També es permetrà la circulació de vehicles particulars i podrà proveir-se de carburant en benzineres o estacions de servei.

Pel que fa al sector serveis, queda suspesa tota l’activitat comercial detallista. Només s’obre l’excepció als comerços d’aliments, begudes, productes i bens de primera necessitat, establiments farmacèutics, mèdics, òptiques i productes ortopèdics, higiènics, premsa, combustible, estancs, equips tecnològics i de telecomunicacions, aliments per a animals de companyia, tintoreries, perruqueries i comerç per internet, telefònic o per correu.

Respecte als transports, es manté el 100% dels serveis ferroviaris de Rodalies i de transport públic de viatgers per carretera, ferroviaris i marítim. Es redueixen a la meitat els serveis ferroviaris de mitja distància, els serveis regulars de transport de viatgers per carretera i marítim. També es permetrà l’assistència a espais de culte i les cerimònies civils i religioses, incloses les fúnebres. Aquestes es condicionen a l’adopció de mesures organitzatives consistents a evitar aglomeracions i que es garanteixi la distància d’almenys un metre.

Per últim, Sánchez ha avançat que “en qualsevol moment i quan sigui necessari”, l’Estat podrà disposar de l’exèrcit per fer complir les mesures: “L’exèrcit ja està preparat per a això”, ha remarcat.

Fotografia | Pool Moncloa / Borja Puig de la Bellacasa

1 Comentari

  1. Muy buena labor periodística de l’Expres.

    Sería interesante comentar que la mujer de Pedro Sánchez ha dado positivo y que él por la ley aprobada está en cuarentena.

    Y otra cosa David. No es extraño que las mujeres den positivo y ellos no (Sánchez, Iglesia a, primer ministro de Canadá)? Tal vez se intenta evitar una crisis de Estado.

    El presunto negativo de la reina española al que le sigue su cuarentena es raro.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt