El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Propietaris de locals perdonen el lloguer a botiguers de Sant Andreu

Economia

Nova mostra de solidaritat. Després que aquest dissabte es presentés en societat la nova xarxa de veïnal que busca donar un cop de mà als veïns que ho puguin necessitar, ara ha sigut el torn dels propietaris de locals. Tal com ha explicat a L’Exprés de Sant Andreu el president de L’Eix Comercial, Pròsper Puig, ja s’han comptabilitzat fins a tres establiments de Sant Andreu que no hauran de pagar el proper lloguer, gràcies a l’empatia del propietari.

 

Tots tres es tracten d’establiments que, per ordre governamental, tenen prohibit obrir al llarg dels propers 15 dies. “Davant la impossibilitat d’obtenir ingressos, la manera que ha tingut el propietari d’assegurar-se la continuïtat del seu llogater és condonar-li el lloguer“, explica Puig. Si bé la mesura en principi s’ha establert per un mes (per poder complir amb el confinament establert), el representant dels botiguers no descarta que s’ampliïn els mesos en funció de com avanci la circumstància econòmica.

“És una mesura pràctica, ja que si estàs content amb el llogater i saps que tindrà dificultats per fer front a despeses fixes com les nòmines del personal, l’estalvi del lloguer és una ajuda molt important”, exposa el president de L’Eix. De fet, convida a la resta d’arrendadors de locals a què segueixin aquest exemple: “Ens agradaria que els propietaris siguin una mica sensibles i solidaris amb el tema, perquè hi ha gent que ho passarà molt malament“, rebla.

Mentre que per ara les condonacions de lloguer només s’han registrat entre els associats de L’Eix Comercial, la presidenta de l’Associació Sant Andreu Nord Comerç, Cristina Contellas, assenyala que “totes les mesures que es puguin prendre de cara al comerç, seran una gran ajuda”. “Tots estem ficats en el mateix embolic, però sobretot ens veiem afectades les persones autònomes o amb un comerç propi; som els que més ens hem d’estrènyer el cinturó”, subratlla. “Si per part dels propietaris o els nostres clients ens posen facilitats de forma imaginativa, segur que ens en sortirem“, declara.

En la mateixa línia, Pròsper Puig, qui també és vicepresident de la Fundació Barcelona Comerç, ha convidat als associats a aquesta entitat a provar de renegociar amb els propietaris la condonació o una rebaixa del lloguer. “Creiem que si els centres comercials actuen de forma similar amb els seus llogaters, aquests poden ser un mirall perquè els petits comerciants ho puguin plantejar als seus arrendadors i crear un efecte contagi“. “Fem un esforç entre tots i intentem ajudar al comerciant”, afegeix.

Encara que a dia d’avui el petit comerç no estigui afectat per l’ordre de tancament que ha dictat la Generalitat de Catalunya (només afecta a grans superfícies, gimnasos i espais de restauració), des de L’Eix calculen que aquest matí ja han tancat el 50% de les botigues de Sant Andreu per iniciativa pròpia. Un percentatge que, segons han sondejat, creixerà fins al 90% de cara a aquesta tarda de dissabte.

Per últim, l’entitat comercial critica la manca de concreció a l’hora d’infromar de les darreres ordres de confinament, tant des de l’Estat, com des de la Generalitat: “Ho han fet molt malament, ni els Mossos d’Esquadra sabien a Sant Cugat o Terrassa que només havien de tancar bars i espais de restauració, ja que fins que no els han aturat, també s’han dedicat a tancar tot de petit comerç que no estava obligat a fer-ho”.

1 Comentari

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt