El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Neix una xarxa veïnal per ajudar-se mútuament durant el confinament

Societat

Solidaritat davant la crisi del coronavirus“. Amb aquest lema un grup de veïns de Sant Andreu de Palomar ha posat en marxa una xarxa solidària per ajudar a aquelles persones que necessitin un cop de mà durant el confinament. L’objectiu de la plataforma és “evitar l’aïllament social i l’individualisme” i així “garantir la protecció d’aquelles persones i grups amb especial vulnerabilitat“. A més, al llarg dels dies desenvoluparan la manera d’autovertebrar-se per “defensar col·lectivament els drets socials i laborals i els serveis públics”.

 

Per evitar la propagació i l’expansió del COVID-19, des de la xarxa es precisa que l’organització s’haurà de centrar en trams de carrers i/o escales de veïns. En aquests petits grups, la idea és “detectar les persones que necessitin suport i ajudar qui ho necessiti en tasques com: fer les compres de productes bàsics, tenir cura de la canalla, etc.”. Per poder-se coordinar, demanen convocar reunions d’escala o carrer, visitar tots els pisos per saber de la situació dels veïns i penjar cartells informatius. Tot plegat fer-ho seguint els consells sanitaris per evitar contagis.

“És important fer saber a tothom que no està sol, que pot comptar amb l’ajut del veïnat”, remarquen. Per evitar la propagació del virus entre persones que no saben que estan infectades, la xarxa solidària advoca per crear canals de comunicació telefònics (com podria ser a través de Whatsapp o Telegram), o mitjançant cartelleria a les zones de pas. A hores d’ara ja hi ha en funcionament un canal de Telegram que centralitza part de la coordinació i un correu electrònic per resoldre dubtes: xarxasuportstap@riseup.net

Fotografia | Cedida

1 Comentari

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt