El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Comuns i socialistes fixen les prioritats del mandat

Política

Sis mesos després de signar l’acord de Govern municipal, comuns i socialistes han presentat aquesta darrera setmana el Pla d’Actuació Municipal (PAM), el qual servirà com a full de ruta de l’executiu fins a les eleccions vinents del 2023. Unes línies mestres de la ciutat que pràcticament s’han presentat el mateix dia que el Govern ha aconseguit els suports d’ERC i JxCAT per tirar endavant els Pressupostos del 2020.

 

Què ha considerat prioritari per a Sant Andreu l’equip de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau? Els equipaments i les reformes urbanístiques pendents. Més concretament, l’executiu té la intenció de rehabilitar i millorar el Casal de Gent Gran Bascònia i ampliar el Casal de Mossèn Clapés. Alhora, comuns i socialistes també tenen previst obrir el nou Espai Jove Jaume Oller i tallar la cinta de la inauguració del nou Mercat de Sant Andreu, pel qual ja es contempla una inversió de 6,3 milions d’euros als comptes del 2020.

D’altra banda, sembla que, tan Barcelona en Comú com el PSC, continuen apostant per descentralitzar el turisme de Barcelona i fer-lo arribar a Sant Andreu. Sota l’etiqueta de “foment del turisme responsable”, l’Ajuntament vol desenvolupar al llarg del mandat el Centre d’Interpretació del Treball que en principi hauria d’acollir la Fabra i Coats (però pel qual encara no s’estableix cap data). En canvi, al que d’entrada no mencionen al PAM ni destinaran cap partida pressupostària aquest 2020 és al suposat Centre d’Interpretació del Rec Comtal amb què es volia recuperar el conjunt de les Cases del Pont.

En matèria urbanística, Sant Andreu tornarà a fer un salt qualitatiu (però a mig gas). Per un costat, l’executiu durà a terme la segona fase de reurbanització i pacificació del carrer Gran de Sant Andreu (des de Joan Torras, fins a la plaça de Mossèn Clapés). Per l’altra, només té previst dur a terme la reforma de la Meridiana fins a la rambla de Fabra i Puig. Dit d’una altra manera, el tram de l’avinguda que passa per Sant Andreu de Palomar continuarà tenint el mateix efecte d’autopista i continuarà exercint de frontera amb Nou Barris (almenys, fins al proper mandat). Per aquest primer curs econòmic el consistori ja ha preparat una partida de vuit milions d’euros per començar a moure la maquinària.

cases-del-pont-des-del-campanar-de-sant-andreu-editada-david-garcia-mateu
Les Cases del Pont abans de ser desallotjades i tapiades ‘sine die’ // DGM

Més enllà de la construcció del Mercat de Sant Andreu i la finalització de les obres del poliesportiu Camp del Ferro (2 milions d’euros, però sense piscina), cal posar de relleu altres inversions previstes per aquest 2020, com ara la rehabilitació parcial del Narcís Sala (140.000 euros), la finalització de les obres de la Fabra i Coats (826.000 euros) o la construcció del Parc de les Casernes de Sant Andreu (3,7 milions d’euros). A més, arran l’acord amb ERC i JxCAT, el consistori també dedicarà una partida a construir una escola bressol municipal a les Casernes. Aquesta, però, haurà d’esperar més enllà de 2020, ja que a la parcel·la on s’hauria d’ubicar encara no hi ha ni moviment de terres.

Fotografia | L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, amb la regidora de Sant Andreu, Lucía Martín // BCN en Comú

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt