El diari independent de Sant Andreu de Palomar

cases-del-pont-des-del-campanar-de-sant-andreu-editada-david-garcia-mateu

Les Cases del Pont mantindran part del centre del Rec Comtal

Societat

El Centre d’Interpretació de la Història del Rec Comtal no marxarà completament de les Cases del Pont. Així ho han confirmat a L’Exprés de Sant Andreu fonts del Govern municipal, tot i que veuen probable que la seu principal es pugui traslladar a la plaça de les Glòries, tal com va publicar La Vanguardia. Què quedarà aleshores a Sant Andreu? Doncs probablement un centre d’interpretació del tram del rec que passava (i passa) per l’antic municipi, així com de la història de Sant Andreu en general.

 

Per tant, si bé el gruix del material sobre la séquia passarà a allotjar-se a l’antiga fàbrica de paraigües Clima de Les Glòries (aquesta és l’aposta del Servei d’Arqueologia de Barcelona), el Govern del Districte considera factible dotar d’una espècie de subseu a les Cases del Pont. Ara bé, com que el complex andreuenc un cop sigui reformat disposarà de més espai lliure a l’interior (ja que no estarà tota la mostra prevista en un principi), es preveu obrir una consulta entre les entitats per estudiar l’ús que se li pot donar a les sales que quedin buides.

En paral·lel, des de l’executiu andreuenc defensen que sempre han vetllat perquè el centre d’interpretació es quedés a Sant Andreu. Al cap i a la fi, l’argument que asseguren esgrimir a les reunions va en la línia de comptar ja amb la Casa de les Aigües, així com de tenir prevista pel proper mandat la recuperació del vial verd del rec. Elements que, consideren, suposen un valor patrimonial afegit per poder allotjar tot l’espai a les Cases del Pont. Si més no, però, l’última paraula la té el Servei d’Arqueologia, asseguren des del Districte.

cases-del-carrer-del-pont-ocaso-editada-david-garcia-mateu
Conjunt de cases del carrer del Pont // DGM

En aquest sentit, les mateixes fonts assenyalen que “encara no hi ha res decidit a nivell polític” i que la informació exclusiva de La Vanguardia fins i tot va “sorprendre” al Govern local, ja que “no era una cosa que estigués tancada”. Per últim, des del consistori assenyalen que ja hi ha una partida econòmica amb diners de la taxa turística per poder començar a reformar les Cases del Pont a principis del 2019.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt