El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Nau de la Fabra i Coats que acollirà els habitatges / DGM

Els habitatges de la Fabra i Coats seran de fusta

Societat

Amb façana industrial i interiors de fusta. Així seran els nous habitatges que s’estan construint a l’interior d’una de les naus de la Fabra i Coats. O dit d’una altra manera, el que vindran a ser pisos de lloguer per a joves també seran una innovació arquitectònica a Sant Andreu de Palomar, ja que la totalitat de l’estructura interior serà de fusta.

Banner Ajuntament 300x250
 

En total, la nau acollirà 46 nous habitatges i un equipament per la Colla Castellera Jove de Barcelona, la qual fins i tot tindrà una sala d’assaig en un soterrani adaptat per evitar les vibracions que generin els instruments. Ara bé, mentre que per entrar al local de la colla s’haurà d’accedir per la plaça de la Fabra i Coats, la porta d’entrada a l’edifici serà pel carrer de Parellada.

En el cas dels habitatges, tots tindran dues habitacions i un servei, menys els adaptats per a persones amb problemes de mobilitat. En aquest darrer cas, només en tindran un únic dormitori i un servei per qüestions d’espai, ha assenyalat en el darrer Consell de Barri, el membre del Patronat de l’Habitatge, Daniel López. A més, cal posar de relleu una característica de la nova promoció: i és que si bé l’edifici fabril abans només en tenia dues plantes, ara aquestes de cinc metres s’han subdividit fins a crear-ne quatre de 2,5 metres d’altura.

La modificació, en tot cas, no impedirà l’entrada d’una gran quantitat de llum natural, ja que fins i tot s’han obert finestrals que fins ara restaven tapiats. En paral·lel, el mur del carrer de Parellada ha vist rebaixat la seva alçada per tal de permetre la ventilació dels pisos de les plantes més baixes i per últim s’ha retirat un muntacàrregues.

Un dels trets diferencials d’aquesta promoció és l’ús que en fa de la fusta, la qual pretén salvaguardar un important estalvi energètic, ha assenyalat Pardo. A més, la distribució dels dormitoris i de la sala d’estar (el principal i la saleta amb finestral a Parellada) no hauria de comportar tampoc cap problema sonor, ja que la façana s’ha aïllat per evitar molèsties per les activitats culturals que es puguin dur a terme a l’interior de la plaça.

En aquest sentit, els responsables de l’obra assenyalen que aquesta ja s’ha preparat per poder suportar els 30 dB que estipula l’ordenança de Medi Ambient de l’Ajuntament i que, a més, abans d’entregar els habitatges es farà un assaig sonor per comprovar que compleixen la normativa. Si més no, la regidora del Districte de Sant Andreu, Laia Ortiz, adverteix: “Qualsevol persona que vingui a viure haurà de tenir en compte que això és un recinte cultural”.

A més, la regidora ja ha avançat que intentaran introduir aquest factor en el contracte de lloguer, per tal d’evitar denúncies que provin “d’aturar l’activitat cultural”. Per últim, destacar que els operaris treballen amb l’objectiu de poder acabar les obres cap al mes d’abril – maig de l’any 2019 i ja posteriorment es posarà en marxa el procés d’adjudicació entre els joves sol·licitants.

Fotografia | Nau de la Fabra i Coats que acollirà els habitatges / DGM

4 Comentaris

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt