El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Sala de les calderes de la Fabra & Coats / David García Mateu

Collboni es compromet a fer el Museu de la Fabra & Coats

Política

“L’Institut de Cultura posarà els recursos necessaris per començar les obres”. Amb aquestes paraules el regidor de Cultura, Jaume Collboni, es comprometia públicament a construir el Museu de la Fabra & Coats. En l’acte d’inauguració dels nous accessos a la Fàbrica de Creació del passat diumenge, el tinent d’alcalde assegurava que l’ICUB “posarà els recursos perquè això sigui una realitat el més aviat possible”.

 

Sobre les dates, Collboni no va voler concretar res de quan es començarà a executar el projecte del museu fabril. Tot i això, va assegurar que “en aquest mandat veurem els primers fruits”. “Les coses s’han d’anar fent a poc a poc”, comentava. Una qüestió sobre la qual el president dels Amics de la Fabra & Coats, Pere Fernàndez, assenyalava que “fins que no ho vegi, no m’ho creuré”. “En aquest mandat s’ha de fer el projecte com a mínim”, afegia el representant de l’entitat.

Des de fa nou anys que els Amics de la Fabra & Coats reivindiquen el museu. O dit d’una altra manera, “fa nou anys que ens estan enredant”, denuncia Fernàndez. El president, però, celebra que “s’hagin compromès davant de tota la gent“. Prop de 200 persones assistien a l’acte d’inauguració del vestíbul amb la paret interactiva sobre la història de la Coats, així com de les noves plantes habilitades pel centre d’art. Un espai, però, sobre el qual Fernàndez no amaga part de la seva frustració: “El primer pis era per nosaltres i ara se l’han donat a l’art contemporani”, recordava.

Encerclada en color marró, la nau que ha d'acollir el museu de la Fabra & Coats / Google Maps
Encerclada en color marró, la nau que ha d’acollir el museu de la Fabra & Coats / Google Maps

La nau que ha d’acollir el centre d’interpretació històric de la Fabra & Coats encara s’ha de rehabilitar i ara com ara no hi ha xifres econòmiques sobre la taula. Tot i això, Fernàndez es mostra “molt content”, perquè “comprometre’s així, no s’havien compromès mai”. Per ara, la Fabra & Coats ja ha recuperat un nou espai pel públic, el qual serà gestionat pel Centre d’Art Contemporani. En la seva inauguració, els assistents van ser acompanyats pels arquitectes que van dur a terme la reforma, Manuel Ruisánchez i Francesc Bacardit.

Fotografia | La ja sí rehabilitada sala de les calderes. Ara els Amics de la Fabra & Coats esperen que s’actuï de forma similar amb la nau que ha d’acollir el museu / D.G.M.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt