El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La piscina, abans de ser enderrocada / GOOGLE MAPS

Exigeixen una piscina d’estiu al poliesportiu Camp del Ferro

Societat

Primer any sense piscina d’estiu a Sant Andreu sud. Després que les obres per aixecar el nou poliesportiu del Camp del Ferro s’emportessin per davant les instal·lacions aquàtiques, tot apunta al fet que aquestes no es recuperaran en aquest mandat. No, el Govern de la regidora Laia Ortiz no ha contemplat dotar al nou complex municipal de piscines descobertes (ni cobertes). Una decisió rebutjada des del primer moment per l’AV de Sant Andreu Sud i part de l’oposició política.

 

Si bé des de fa mesos l’entitat veïnal porta denunciant aquesta decisió de l’executiu, els darrers en criticar la supressió de les piscines descobertes ha sigut el PDeCAT. Tal com ha comunicat la formació política local, “el Govern Colau ha deixat els veïns de Sant Andreu sud i La Sagrera sense piscina d’estiu i no es compromet a recuperar-la en un futur”.

En aquest sentit, s’ha de recordar que en un principi la idea era incorporar les piscines al nou complex, però finalment aquesta part del projecte va ser desestimada. De fet, el mateix regidor del grup Demòcrata, Jaume Ciurana, ha asseverat en el fet que “no hi ha projecte definit ni calendari concret que garanteixi que es tornaran a construir”. Per ara, l’Ajuntament ha deixat la idea “pel proper mandat”.

En què es materialitzaran els 13,5 milions d’euros pressupostats del futur equipament? En un complex de més de 7.000 metres quadrats, els quals encabiran tres pistes poliesportives  per practicar bàsquet, futbol, hoquei sobre patins i patinatge artístic, vestidors, magatzems, graderies amb 800 localitats, sales per a l’escalfament i un vestíbul, entre d’altres.

Recreació virtual de com quedarà l'interior del poliesportiu / AJUNTAMENT DE BARCELONA
Recreació virtual de com quedarà l’interior del poliesportiu / AJUNTAMENT DE BARCELONA

Per últim, recordar que el futur poliesportiu de les Casernes de Sant Andreu (previst pel proper mandat) tampoc comptarà amb piscina.  Sense èxit, l’AVV de Sant Andreu de Palomar ha insistit diverses vegades en dotar d’aquestes instal·lacions al futur complex que s’ha d’aixecar entre el passeig de  Santa Coloma i el carrer de Fernando Pessoa.

Fotografia | La piscina, abans de ser enderrocada / GOOGLE MAPS

4 Comentaris

 1. La sensibilitat de Barcelona cap a les necessitats i els desitjos de Sant Andreu de Palomar segueix fotent fàstic, com sempre.

  Les A.VV. segueixen burocratitzades i fluixes, com sempre.

  I l’estupidesa de dir-li “Sant Andreu Sud” al que és Estadella (i que està a l’est, no pas al sud) segueix ‘vigent’, com sempre.

  O ens deixem de collonades i espavilem o el nostre poble perdrà trempera i qualitat de vida …i molt més amb la merda del turisme.

 2. Esta previst realitzar alguna mobilització per demanar que es contempli als presupost l’ejecució de les piscines ? Crec que seria recomanable que s’organitces alguna actuació per dir que els veíns no ens hem mobilitzat amb amterioritat perque estava la promesa de que si que hi hauria noves picines.

 3. Veo que el barrio ha perdido varios complejos durante el mandato de la Colau: el pabellón de baloncesto que usaba el Sant Joan de Mata, las piscines d´estiu que se mencionan en este artículo, etc.

  Además, nos han construido en los terrenos de las Casernes unas fuentes para que la gente se bañe que son una cutrez absoluta, propia de paises tercermundistas (¿no es mejor construir una piscina al aire libre, con césped y demás?). Por no hablar del Paseo Torras i Bages y Passeig de Santa Coloma, donde la base de los árboles está llena de arbustos, como si esto fuera la selva o una ciudad abandonada.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt