El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El nou espai lúdic per a joves pren forma

Societat

La construcció del nou bloc de les Casernes de Sant Andreu amb 152 habitatges públics no només repercutirà en la gent gran. Al paquet que ha tret a concurs l’Ajuntament de Barcelona l’acompanyarà una segona licitació que implicarà la construcció d’un edifici annex: l’Espai Jove Jaume Oller. Mentre que fonts municipals han assenyalat que la sortida a concurs del projecte executiu es durà a terme aquest mes de desembre, el que no està del tot clar és per quan s’espera la inauguració.

 

El que sí que es coneix, però, és que l’equipament estarà dissenyat de manera que s’identifiqui clarament amb el nou bloc a partir de la coberta (pendent per entregar l’any 2022). L’accés serà pel camí del parc, però les seves activitats es duran a terme majoritàriament en una planta subterrània il·luminada per finestrals en altura i un gran pati anglès en contacte amb el parc d’Antoni Santiburcio.

Els usos i la distribució d’aquest equipament ja es van definir en el mandat anterior mitjançant un procés participatiu on els joves de Sant Andreu, Trinitat Vella i Baró de Viver van ser els protagonistes. Aquests van decidir que els espais quedarien distribuïts de la següent manera: un vestíbul amb el seu corresponent punt d’informació, una àrea d’estudi i àrea de descans, espais per exposicions, espais de treball intern, espais per allotjament d’entitats, un buc de batucades i percussió, diverses sales polivalents petites i una de més gran, una sala per a adolescents, un espai d’assaig d’arts escèniques, un magatzem i un arxiu.

Respecte al nom que adquirirà l’equipament, Jaume Oller, aquest correspon al del primer jove que va morir en la Guerra Civil a Sant Andreu de Palomar (precisament, en el que avui és el passeig de Torras i Bages). Cal tenir en compte que la idea de batejar l’Espai Jove amb el seu nom va sorgir en un ple de Sant Andreu del mandat passat. Tot i que la proposta inicial era substituir el nom del parc, Antoni Santiburcio, pel de Jaume Oller, finalment la jove víctima només donarà nom a l’equipament pendent de construir-se des de fa 13 anys.

2 Comentaris

  1. seria una bona noticia que algunes entitats del barri que mai hem tingut un espai per fer mes vida social fora de lactivitat que desemvolupem puguessim gaudir daquests espais….parlo com no del Sant Joan de Mata que desde que la parroquia va marxar de la casa Bloc als anys 70 del segle XX mai hem tingut un lloc de reunio fora de les instalacions esportives.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt