El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Licitats 152 habitatges públics a Casernes amb 13 anys de retard

Societat

El que havia de ser una realitat l’any 2006, (previsiblement) veurà la llum al 2022. Després d’acumular 13 anys de retard, l’Ajuntament de Barcelona ha anunciat aquest divendres que traurà a licitació la construcció d’una nova promoció d’habitatge públic a les Casernes de Sant Andreu. Aquest bloc, dissenyat per l’arquitecte Josep Llinàs, comptarà amb 152 habitatges dotacionals per a gent gran, un equipament per a gent jove (l’Espai Jaume Oller) i un aparcament subterrani de 38 places per a cotxes.

 

Aquest edifici s’ubicarà entre la comissaria dels Mossos d’Esquadra i el bloc de pisos ja existent. A més, aquesta promoció permetrà l’obertura d’un nou carrer entre l’equipament policial i els nous pisos, el qual connectarà el passeig de Torras i Bages i el passeig de Santa Coloma. Com la resta d’edificis del sector, el nou bloc també tindrà diferents alçades (tres torres de fins a 12 pisos) i un cos annex pel casal de gent jove.

A la planta baixa s’hi situaran els espais comunitaris i les sales polivalents pròpies dels habitatges dotacionals per a les persones grans, així com les instal·lacions necessàries per a la recollida selectiva neumàtica de residus. Les cobertes també seran espais comunitaris per als usuaris, tal com assenyalen fonts municipals.

Està previst que les obres comencin al mes de juny de 2020 i està previst que s’allarguin durant 26 mesos. Per tant, serà cap al mes d’agost de l’any 2022 quan s’acabi l’obra, tot i que el procés de lliurament de les claus no es contempla fins al mes de desembre de 2022. Segons adverteix l’Ajuntament, aquest calendari s’ha establert sota el supòsit que els processos es compleixen estrictament amb els períodes pactats i no es produeix cap imprevist. El pressupost de l’obra és de 17,9 milions d’euros (amb l’IVA inclòs).

Fotografia | Ajuntament de Barcelona

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt