El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Tres nedadors del CN Sant Andreu acaricien els JJOO de Tòquio

Esports

Els nedadors del CN Sant Andreu, Lidón Muñoz, amb rècord d’Espanya inclòs, Joan Lluís Pons i Jessica Vall han aconseguit aquest dissabte la marca mínima per preclassificar-se al Jocs Olímpics que es disputaran a Tòquio l’estiu vinent. Tot plegat, gràcies a les seves respectives actuacions a la ‘Amsterdam Swim Cup 2019’.

 

El primer bitllet que s’ha embutxacat Muñoz ha sigut el els 100 lliures, on ha competit amb les holandeses Femke Heemskerk i Ranomi Kromowidjojo. Tot i que s’ha llençat a l’aigua en una piscina de 50 metres, aquest factor no ha sigut cap impediment perquè la nedadora hagi tornat a rebaixar el rècord d’Espanya (54.33) que ella mateixa va fixar l’any passat (54.48). A més, l’esportista del CNSA s’ha permès el luxe d’establir un altre rècord estatal: 26.57. En aquest darrer cas, però, ha sigut en els 50 papallona, modalitat no-olímpica.

Qui tornarà a repetir en uns Jocs Olímpics serà Joan Lluís Pons, en nedar per sota de les mínimes dels 400 estils. Amb només 23 anys, el de Sóller continuarà entrenant per millorar la seva posició en els darrers Jocs de Rio de Janeiro (on va quedar vuitè del món). Una experiència que tornaràa compartir a Tòquio amb Jessica Vall. Aquesta ha fet la mínima en la final dels 200 braça, on ha acabat en segona posició i amb una marca de 2.25.49.

Per assegurar la plaça als Jocs Olímpics, Lidón Muñoz, Joan Lluís Pons i Jessica Vall hauran de finalitzar en el Top2 al Campionat d’Espanya Open que se celebrarà a Sabadell de l’1 al 5 d’abril. Aquesta competició també serà la segona oportunitat per tots aquells nedadors i nedadores que no han assolit les mínimes a Amsterdam. L’exemple: l’Àfrica Zamorano, que va nedar de pressa en els 200 esquena amb un temps de 2:11.69, però no va poder rebaixar la mínima de 2:10.39 a la tarda tot i finalitzar en primera posició.

Fotografia | CN Sant Andreu

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Esports

Vés a dalt