El diari independent de Sant Andreu de Palomar

jessica-vall-editada-david-garcia-mateu

Jèssica Vall, coronada millor esportista de l’any

Esports

La Festa de l’Esport Català celebrada aquest dimarts ha coronat a la nedadora andreuenca, Jèssica Vall, com la millor esportista d’aquest darrer 2018. Tot un reconeixement nacional que compartirà amb el futbolista del FC Barcelona, Jordi Alba, i que la situa en un nou cim de la seva carrera professional. Amb 30 anys, la darrera medalla que es va penjar va ser la plata dels 200 braça de l’europeu de Glasgow, convertint-se en l’única nedadora de la delegació espanyola a pujar al podi.

Banner Ajuntament 300x250
 

Llicenciada en Biologia Humana per la Universitat Pompeu Fabra i amb plaça a la Fundació IMIM de l’Hospital del Mar, l’andreuenca va decidir saltar de forma professional a la piscina un cop va acabar els estudis. Ara, amb el Premi Millor Esportista de l’Any, Vall ha arribat a un nou cim professional, però el que és segur és que encara no ha tocat sostre. El motiu: la felicitat que li transmet saltar cada dia a l’aigua segur que arribarà acompanyada de més reconeixements.

Aquesta dinàmica ha sigut la que l’ha ajudat a traçar el camí de l’èxit., Tot i començar la seva trajectòria professional més tard del que acostuma a ser habitual (amb 24 anys), Vall acumula ja sis anys sense deixar de pujar a recollir metalls. Alguns dels més destacats: el bronze del Mundial de Kazan amb els 200 braça, després d’estar teòricament fora de les apostes; o la mateixa tercera posició a l’Europeu de Berlín en la mateixa categoria. Anys més tard arribarien les plates europees de Londres (2016) i Glasgow (2018).

jessica-vall-salt-trampoli-editada-david-garcia-mateu
Vall entrena habitualment a la piscina del CN Sant Andreu / DGM

Un dels trets que sempre l’ha caracteritzat és la il·lusió que l’acompanya cada dia. Tal com va confessar a L’Exprés de Sant Andreu, al principi “mai hauria pensat que competiria en uns Jocs Olímpics”; i tot i no enfilar-se al podi aleshores, la seva participació sempre l’ha animat a continuar endavant. Només s’ha de tenir en compte que Vall ja ha reformulat la llista dels rècords d’Espanya després de participar a la darrera cita olímpica.

La nedadora del CN Sant Andreu ha rebut el premi que organitza la Unió de Federacions Catalanes Esportives (UFEC) i el diari Sport, sota l’atenta mirada d’autoritats polítiques, com la del president del Parlament, Roger Torrent, la consellera de la Presidència, Elsa Artadi, o la del Secretari General d’Esports, Gerard Figueras. A més, la gala també ha comptat amb la presència del president del FC Barcelona, Josep Mª Bartomeu i  la del conseller del RCD Espanyol, Mao Ye Wu, entre d’altres.

Fotografia | DGM

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Esports

Vés a dalt