El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La finalització de l’Escola La Maquinista remou el puzle educatiu

Societat

Després d’una dotzena d’anys de mobilitzacions per disposar d’una escola digna, la comunitat educativa de l’Escola La Maquinista per fi podrà estrenar aquest curs 2021/22 l’edifici de nova construcció a tocar del pàrquing del centre comercial. Una anhelada mudança definitiva que molts alumnes no podran celebrar en primera persona, ja que diverses generacions d’aquest reconegut col·legi han començat i finalitzat la seva formació escolar entre barracons.

 

Cal tenir en compte, però, que aquests mòduls prefabricats ubicats al carrer de Fernando Pessoa i que han allotjat als escolars de La Maquinista durant tres anys no cauran pas en desús. Aquest curs vinent seran ocupats pels alumnes de l’Institut Sant Andreu – La Sagrera, centre que ja va néixer als barracons de la Fabra i Coats. Un darrer espai educatiu ‘provisional’ de Sant Andreu que, precisament, també ha vist créixer les comunitats educatives de l’Escola Can Fabra i l’Institut Martí Pous abans que es traslladessin als seus respectius edificis definitius.

El Consorci d’Educació de Barcelona jubilarà aquests mòduls enganxats al recinte fabril? Ni de bon tros. Ara serviran per allotjar als alumnes de l’Institut Vapor de Fil, els quals deixaran les aules provisionals que se’ls van habilitar dins d’un dels edificis de la Fabra i Coats. Per tant, el trencaclosques de centres escolars en espais provisionals segueix ben viu. Per una banda, l’Escola Molí de Finestrelles (antic CEIP Sant Pere Nolasc) encara no té adaptades totes les instal·lacions per acollir al seu recinte l’Institut Vapor de Fil i, per l’altra, tampoc hi ha cap obra adjudicada per aixecar l’Institut Sant Andreu – La Sagrera al triangle ferroviari (a més d’un quilòmetre de distància d’on s’ha traslladat ara la comunitat educativa).

Escola de La Maquinista / DGM
Els mòduls on estudiaran els alumnes de l’Institut Sant Andreu – La Sagrera / DGM

En paral·lel, el Consorci d’Educació ha aprofitat aquest darrer estiu per fer obres de millora i adequació dels centres de primària i secundària. Més concretament, el consorci ha invertit fins a 60.000 euros perquè l’Escola Can Fabra, l’Eulàlia Bota, l’Ignasi Iglésias, el Pont del Dragó i La Maquinista disposin d’automatismes d’aigua, gas i il·luminació que ajudaran a rebaixar els seus consums energètics. A més, en el darrer cas de La Maquinista, també s’han invertit uns altres 60.000 euros en la urbanització dels voltants de la nova escola.

La reforma més important, però, és la que s’ha viscut a l’Escola Molí de Finestrelles on s’ha millorat i ampliat la cuina-menjador per valor de mig milió d’euros, i s’ha començat a adaptar la funcionalitat del centre per acollir el Vapor de Fil per uns altres 400.000 euros. Per últim, destacar que els barracons que ocuparan els alumnes de l’Institut Sant Andreu – La Sagrera també han estat adaptats per valor de 112.000 euros.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt