El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Els barracons del futur Institut Martí Pous

El nou Institut Martí Pous començarà el curs en barracons

Societat

Els primers alumnes del nou Institut Martí i Pous començaran els seus estudis de secundària en barracons. Si bé el centre educatiu situat al cor de la Fabra & Coats ha d’estar operatiu pel curs 2018-19, el primer curs que s’iniciarà el pròxim mes de setembre serà en mòduls prefabricats.

 

Els barracons que utilitzaran els alumnes d’11 i 12 anys seran els mateixos que van fer servir els infants de l’Escola de Can Fabra. Tal com ha assenyalat la consellera d’Educació del Districte de Sant Andreu, Blanca Port, aquests mòduls s’adaptaran a les necessitats i les condicions dels nous alumnes. Per tant, el canvi del seu mobiliari i equipament ja està contemplat.

Port recorda que aquesta qüestió “ja era coneguda per tota la comunitat educativa des de fa temps” i assegura que serà una estada de “només un curs”. Aquesta seguretat política respon al fet que l’inici de les obres que han de rehabilitar la nau del recinte fabril s’esperen pel proper mes de juny. D’aquesta manera, l’espai estarà plenament operatiu de cara al mes de setembre del 2018, segons les fonts del consistori.

L’institut públic serà de lliure accés per totes aquelles famílies que sol·licitin plaça. Les preinscripcions es podran formalitzar a principis del mes de maig i s’espera que el nou centre educatiu tingui dos grups, amb 60 alumnes en total.

Ara com ara, alguns dels barracons de l’antiga escola de Can Fabra encara estan en funcionament, ja que l’edifici de primària no està del tot acabat. Ara bé, es prveu que de cara el curs vinent els més menuts ja no hagin de fer ús de les instal·lacions provisionals i aquestes siguin utilitzades en exclusiva pels alumnes de secundària.

Els barracons del futur Institut vistos des del carrer de Parellada / DGM
Els barracons del futur Institut vistos des del carrer de Parellada / DGM

Amb l’inici del nou curs en barracons, es donarà la peculiaritat que els alumnes que hauran finalitzat els estudis infantils a l’Escola La Maquinista sumaran un nou any de la seva formació vital en instal·lacions provisionals si són matricul·lats en aquest nou institut.

Fotografia | Els barracons del futur Institut Martí Pous / DGM

2 Comentaris

  1. Es demana + informacio;
    Cap noticia de les portes obertes d’aquest institut? Xerrada per part del consorci del projecte educatiu i de l’equip de professionals que emprendran aquest nou projecte?
    som molts pares interessats.
    Gràcies!

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt