El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Mapa dels espais del nou institut  /FONT: https://contractaciopublica.gencat.cat

Com serà el nou Institut Martí Pous?

Societat

Mantenir l’essència de la Fabra i Coats en un edifici adaptat per l’ús escolar. Així es planteja el projecte del nou Institut Martí Pous que serà més petit de com s’havia plantejat el 2010.

Banner Carrer Gran Ajuntament
 

El passat 12 de desembre va cloure el termini perquè les empreses presentessin candidatures per construir l’edifici del centre que durà el nom de l’historiador de Sant Andreu de Palomar i ex treballador de la Coats, Martí Pous i Serra, traspassat el 1997. El projecte està dotat d’un pressupost de 6.267.637,58 € i s’haurà de realitzar en 12 mesos des de l’adjudicació que es coneixerà a partir del 9 de febrer, quan es farà l’obertura de pliques.

Les obres consistiran en l’habilitació  i restauració de l’Edifici B de la Fabra i Coats, el més antic, de manera que integri “el nou ús de escola respectant i potenciant les característiques pròpies d’aquest edifici industrial de manera que els estudiants es formin conscients de la singularitat arquitectònica i històrica tant de l’edifici com del conjunt i de la seva importància pel barri de Sant Andreu”. Així s’especifica al resum del projecte al que s’hauran d’ajustar els candidats.

Mapa dels espais del nou institut /FONT: https://contractaciopublica.gencat.cat
Mapa dels espais del nou institut /FONT: https://contractaciopublica.gencat.cat

En aquest mateix document s’exposa que a banda de restaurar l’Edifici B,  està prevista la construcció del pati de l’escola connectat al edifici mitjançant  una passera, i uns banys per al mateix. El que no s’inclou dins el projecte i si que ho feia al publicat al 2010 és l’habilitació de l’Edifici K, l’antiga central elèctrica,  i la creació d’un gimnàs semisoterrat per manca de pressupost. Els usos que estaven s’havien de dur a terme en aquest espais està previst que es reubiquin a l’Edifici B.

A la planta baixa de l’edifici hi haurà l’accés, l’àrea d’administració i direcció, els espais reservats per a l’AMPA i l’associació d’alumnes, els banys i el vestíbul. Aquest comunicarà amb un gran espai polivalent que ocupa més de la meitat de la planta, deixant vista l’estructura porticada de la nau. Finalment, en aquesta planta és on s’ha decidit situar-hi el gimnàs.

Al primer pis, és on s’ubicaran les aules d’ESO, les tutories i les sales de professors. També d’allà en sortirà la passera que comunicarà la nau amb el pati. En el projecte s’especifica la importància que ha de jugar el passadís que ha de permetre “copsar l’estructura general de la nau”. Les aules de Batxillerat i d’altres aules comunes, així com el laboratori estaran disposades a la segona planta, mentre que a la tercera s’hi preveu destinar-hi espai per la biblioteca, una aula-taller, l’aula de dibuix i vestuaris pel personal no docent. També s’especifica que la coberta de l’edifici s’haurà de restaurar en la seva totalitat.

1 Comentari

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt