El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Les ‘Jornades contra l’Especulació’ comencen fent pública l’okupació d’un bloc al carrer Portugal

Societat

Les jornades ‘Contra l’especulació, okupació’ que havia d’acollir de divendres a diumenge a La Cinètika han començat amb un acte sorpresa, la difusió de l’okupació d’un edifici ubicat al carrer Portugal número 53.

 

Nota: En el moment de publicar aquest article, des de les xarxes socials s’ha difós que els Mossos havien començat a desallotjar el bloc.

Aquest nou edifici okupat estava previst que s’utilitzi per a reallotjar-hi famílies. Segons informava la Directa el passat 23 de novembre, el bloc és propietat de Santiago Cardete qui a la vegada posseeix uns altres 249 immobles urbans a Barcelona i ciutats del voltant. Entre aquests destaca un bloc del carrer Sant Pau on actualment hi ha l’espai okupat La Rimaia. El bloc okupat avui al carrer Portugal, segons el mateix mitjà, té 4.341 metres quadrats i està en desús des de fa 18 anys. El mateix article destaca que el 18 de novembre de 2015 “un grup d’activistes va fer públic que des de feia una setmana havia okupat l’edifici […] Els Mossos d’Esquadra van desallotjar l’edifici la mateixa tarda, sense ordre judicial”. Entre els concentrats davant l’edifici aquest matí es comentava que era la cinquena ocasió que s’intentava okupar el bloc.

Canvi d’ubicació

Allà està previst que s’hi traslladin les jornades ‘Contra l’especulació, okupació’ que s’havien de celebrar del 3 al 5 de febrer al centre social autogestionat La Cinètika. La programació de les jornades consta de diferents activitats dirigides a denunciar l’activitat especulativa creixent a Barcelona i a relatar experiències d’okupació plantejades com alternativa a l’actual sistema d’habitatge. “Estarem aquí defensant el nostre dret a viure sota sostre. Denunciant
amb els nostres actes i no amb instàncies de paper mullat, que hi ha cases buides”, expressen les convocants al manifest de la jornada publicat a Indymedia.

En el mateix text, es qüestionen si “és just mercadejar amb l’habitatge” quan aquest “és la base d’una mínima estabilitat per tenir un mínim de salut” i es plantegen “quin respecte mereix qui mercadeja amb això”. Tanquen el manifest reivindicant la voluntat de “defensar-nos okupant tots aquells espais que vostès [banquers, propietaris que acumuleu espai, especuladors] usen per lucrar-se i esclavitzar-nos.”

Entre les activitats organitzades al llarg de tot el cap de setmana hi ha previstos àpats vegans cada dia, concerts, xerrades sobre el dret a l’habitatge, tallers de circ, d’okupació i de massatges i diverses projeccions de films i documentals. Entre aquestes destaca la de l’obra “La Bruja i Don Cristóbal” que es passarà, simultàniament, en streaming a diferents llocs d’arreu de l’Estat espanyol en suport als titellaires encausat per l’Audiència Nacional per representar aquest espectacle de titelles a Madrid.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt