El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La justícia arxiva la querella contra el policia infiltrat a la Cinètika

Societat

El jutjat d’instrucció 21 ha desestimat la querella interposada per vuit dones contra el policia nacional infiltrat a la Cinètika. Malgrat que les afectades se senten víctimes dels presumptes delictes de tortura o contra la integritat moral, descobriment i revelació de secrets, el jutge ha decidit arxivar el cas. Sota el seu punt de vista, els delictes sexuals no van existir perquè sempre hi va haver consentiment per part de les dones, tal com ha avançat 3CAT.

 

Ara les afectades recorreran l’arxivament de la causa i reclamaran a l’Audiència Provincial investigar el cas. “L’ús de les relacions sexoafectives com a mitjà per aconseguir informació i generar una profunda sensació de vexació, humiliació i dolor, no es pot passar per alt“, sostenen Irídia i la CGT en el seu paper com a defensa de les víctimes. A més, afegeixen que si la identitat de l’home amb el qual aquestes dones havien tingut relació era del tot fictícia, tampoc pot ser real el consentiment.

Segons argumenten les afectades, no s’han respectat els drets a la intimitat, la vida privada, la llibertat d’associació i reunió o la llibertat d’expressió, ni tampoc els de les persones del seu entorn. En paral·lel, denuncien que el Ministeri de l’Interior, amb Grande-Marlaska al capdavant, ha avalat el paper de la Policia Nacional, quan la llei només permet infiltracions policials en casos de terrorisme, crim organitzat i tràfic d’estupefaents. Tots tres, sense cap relació amb l’activitat que desenvolupaven les víctimes.

Va ser la Directa el mitjà de comunicació que va destapar el cas el passat mes de gener. Tal com va revelar, el policia va actuar amb una identitat fictícia a moviments socials de Sant Andreu de Palomar. Sota el nom de Dani Hernández Pons, l’agent va adoptar l’estètica del moviment anarquista i es va endinsar en les accions d’aquests col·lectius. En aquest temps va arribar a mantenir relacions sexuals amb fins a vuit dones com a mínim, dues de les quals com a parella sentimental.

Fotografia | La Directa

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt