El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El Pare Manyanet recorre al jutjat per posar fi a les “injúries”

Societat

El col·legi Pare Manyanet de Sant Andreu ha presentat aquest dimarts davant del Jutjat de Primera Instància una demanda perquè se celebri un acte de conciliació amb els pares de la Kira López, l’alumna que es va suïcidar abans d’anar a classe per presumpte assetjament escolar. En cas que la família faci cas omís a la petició de l’escola, el següent pas del centre educatiu serà interposar una querella criminal per un presumpte delicte de calúmnies i d’injúries, recull l’agència EFE.

 

El centre assegura en un comunicat que “sempre s’ha mostrat consternat i colpejat per la mort de la Kira”, però argumenten que la família de l’adolescent de 15 anys des d’aleshores no ha fet més que responsabilitzar-los del succés. De fet, el Pare Manyanet reclama als pares de la Kira López que “reconeguin la falsedat de les seves acusacions” i que “es comprometin a no atemptar contra l’honor, dignitat i professionalitat del centre escolar”. Dit d’una altra manera, exigeix a la família que admeti que les afirmacions que han formulat fins avui dia han sigut falses.

Davant d’aquesta circumstància, el centre reclama als pares una indemnització simbòlica d’1 euro, ja que, asseguren, emprendre la via judicial s’ha tractat d’una decisió “no desitjada per part de la comunitat educativa”. De fet, apunten, el camí que han decidit iniciar respon a la “necessitat de defensar l’honor i la dignitat dels equips directius, docents i no docents, però també de les famílies i l’alumnat (menors d’edat) que formen part del Manyanet Sant Andreu”. En paral·lel, insisteixen que han col·laborat amb totes les investigacions judicials, policials i educatives i recorden que, avui dia, cap institució oficial els ha vinculat amb els fets.

Per la seva banda, la família de la menor traspassada ha confirmat a Betevé que s’ha assabentat de la demanda a través dels mitjans de comunicació i que ja l’han traslladat a la seva advocada, Carla Vall. A més, consideren que el moviment judicial de l’escola busca desviar el focus d’atenció en relació amb altres demandes que han presentat contra membres del col·legi i recorden que el cas segueix obert.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt