El diari independent de Sant Andreu de Palomar

L’Audiència arxiva el cas pel suïcidi de Kira López i descarta ‘bullying’

Societat

L’Audiència de Barcelona ha confirmat l’arxivament de la causa pel suïcidi de l’alumna de l’escola Jesús, Maria i Josep – Pare Manyanet, Kira López. Tot plegat, després que els magistrats hagin desestimat els darrers recursos presentats per l’advocat dels pares de la menor desapareguda i de l’Ajuntament de Barcelona. Segons el cos judicial, “l’àmbit penal no és l’espai oportú per a la cerca de consol o de respostes” i destaca que les investigacions no han pogut vincular la seva mort a cap persona.

 

Si bé la família de la menor sempre han sostingut que patia ‘bullying’ per part dels companys de classe i que el centre educatiu no va actuar per evitar-ho, l’Audiència assenyala que no s’han pogut acreditar aquests fets ni ha considerat cap element que conduís a l’alumna de 3r d’ESO a suïcidar-se. En paral·lel, la família ja ha comunicat noves accions legals contra el centre educatiu.

Per la seva banda, la direcció del Pare Manyanet ha emès un comunicat a la comunitat educativa del centre. En aquest, per una banda, destaquen el fet que les diligències judicials no hagin pogut esbrinar el motiu que van portar a Kira López a suïcidar-se i, per l’altra, que l’escrit judicial recull que no s’han pogut determinar indicis d’assetjament contra l’alumna.

Malgrat tot, la família de la menor desapareguda ja ha assegurat que no es quedarà de braços plegats. De fet, aquest passat novembre ja van entregar al Congrés dels Diputats 230.000 signatures per exigir que l’assetjament escolar sigui tipificat com a delicte.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt