El diari independent de Sant Andreu de Palomar

ERC demana aturar la segona fase del ‘porta a porta’

Política

Després de donar el seu suport polític a la implementació del sistema de recollida de residus ‘porta a porta’ a Sant Andreu de Palomar, aquest dilluns ERC ha decidit fer marxa enrere en el seu posicionament i ha demanat al Govern de Barcelona en Comú i el PSC que aturi la posada en marxa de la segona fase. Tal com ha justificat el líder dels republicans de l’Ajuntament, Ernest Maragall, encara no s’han rectificat ni aplicat les millores que s’havien d’instaurar en el primer sector on el sistema ja es va posar en marxa.

Banner Ajuntament 300x250
 

“Abans de continuar, rectifiquin“, ha demanat Maragall, qui considera que el model que s’ha implementat a Sant Andreu no fa més que “destruir el mateix concepte del porta a porta”. De fet, des d’ERC ha demanat al Govern que a Sant Andreu lidera la regidora Lucía Martín que “deixin de menystenir els veïns”, després de no haver posat en marxa cap de les peticions que s’han consensuat fa tres mesos. “Cap d’aquells punts no s’està implantant”, ha afegit. En declaracions a Betevé, l’executiu local assegura que les millores estaran en marxa “abans del 18 d’octubre”.

La petició dels republicans d’aturar aquesta segona ha arribat precisament el mateix dia que s’ha posat en marxa la campanya informativa als veïns que també veuran enretirats els seus contenidors i passaran a funcionar amb la recollida unifamiliar. Des d’ERC, però, insisteixen en el fet que són un grup polític completament favorable al nou model d’escombraries: “Creiem que el porta a porta és un bon sistema de recollida selectiva, però en cap cas podem estar d’acord en la manera com s’ha dut a terme”, avançava en el darrer Ple de Sant Andreu la consellera d’ERC, Júlia Mayor.

De fet, la mateixa consellera assenyalava el fet que “aquest sistema s’implanta quan tens a tothom convençut i no és el cas, més aviat el contrari“. En aquest sentit, el veïnat contrari a com s’està organitzant el nou servei de recollida ja prepara una nova protesta prevista pel divendres 17 de setembre a les 17 hores a la plaça d’Orfila. Després del ‘no’ d’ERC a la segona fase del ‘porta a porta’ a Sant Andreu, el Govern de Barcelona en Comú i el PSC s’ha quedat sol en la defensa del sistema tal com s’ha plantejat.

1 Comentari

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt