El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Escola definitiva La Maquinista / CEB

Així serà l’edifici definitiu de l’Escola La Maquinista

Societat

Si bé sembla gairebé utòpic, el projecte de l’edifici definitiu de l’Escola La Maquinista avança. En aquest sentit, L’Exprés de Sant Andreu ha tingut accés a les recreacions virtuals sobre la futura instal·lació que s’ubicarà on just ara hi ha els antics barracons. És a dir, a tocar del centre comercial.

 

Tal com han explicat els arquitectes de l’edifici, l’escola es dividirà en dos blocs diferenciats. Un més baixet situat a la banda sud (carrer de Saö Paulo) i un segon de cara a l’actual aparcament a l’aire lliure de La Maquinista. En aquest sentit, en el primer edifici més menut hi haurà els espais administratius, el menjador, la cuina, els dos vestidors i les dues aules de música i plàstica. A més, també hi haurà adossat el gimnàs (el qual comptarà amb un escenari), el sostre del qual s’aprofitarà com a pista esportiva.

Pel que fa a l’edifici principal, situat a la banda nord, aquest integrarà el gruix de les aules d’infantil i primària. Les sis d’infantil se situaran als baixos i comptaran amb un gran espai compartit entre elles. De fet, cal posar de relleu que la paret que doni a aquesta zona d’esbarjo serà de vidre. Pel que fa a les portes d’infantil amb accés pel pati central, aquestes estaran protegides per una porxada.

A les dues plantes superiors de l’edifici principal se situaran les classes de primària (sis aules per cada planta), amb un ampli passadís/vestíbul, on els alumnes podran interaccionar entre ells. Per últim, destacar que els estudiants podran anar d’un edifici a l’altre mitjançant una espècie de passarel·la que connectarà tots dos edificis. Aquetsa instal·lació en la zeva banda inferior també servirà com a accés principal a l’escola.

Escola definitiva La Maquinista / CEB
Escola definitiva La Maquinista / CEB

L’inici de l’obra es preveu cap al març-abril del 2019, mentre que la seva inauguració es calcula pel juliol-agost del 2020. Per tant, la idea és començar el curs 2020/21 a l’escola definitiva, la qual fa més d’una dècada que reivindiquen les famílies. Per ara, però, s’haurà de complir el calendari d’instal·lació dels nous barracons provisionals.

Fotografia | Cessió del Consorci d’Educació de Barcelona a L’Exprés de Sant Andreu

2 Comentaris

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt