El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Estat dels nous barracons de La Maquinista / DGM

Descartada la idea de fer les obres dels barracons de nit

Societat

No han hagut de passar ni 24 hores perquè l’Ajuntament de Barcelona i el Consorci d’Educació de Barcelona descartessin dur a terme les obres d’instal·lació dels nous barracons de l’Escola La Maquinista en horari nocturn. Tal com ha assenyalat la gerent del Districte, Carme Turegano, la decisió s’ha pres després de valorar les problemàtiques que podria suscitar qualsevol mena de denúncia. La notícia, però, no ha caigut gens bé entre algunes famílies que aquest dimarts s’han reunit amb els reponsables polítics.

 

Per tant, al final només s’ampliaran els torns de feina de 8 del matí fins a les 21 hores del vespre de dilluns a diumenge. “Entenem que dissabte i diumenge és excepcional, doncs treballar de nit és encara més excepcional”, ha valorat Turegano, qui tampoc ha descartat fer en alguna nit hores de feina si hi ha necessitat extrema. Tot i això, ha assegurat que des del Districte “no ens podem arriscar a fer un excés en horaris, els quals poden ser molt problemàtics”. I ja no només per les possibles queixes dels veïns, sinó per la repercussió penal que podria recaure sobre l’obra en cas d’entrar en via judicial.

Amb aquest doble torn de feina que es posa sobre la taula, la regidora de Sant Andreu, Laia Ortiz, ha esperonat a les famílies a tenir confiança: “Esperem que estigui llest al setembre; no treballem sobre cap altre calendari“. Una única via, però, que tampoc ha convençut a uns pares molt escèptics amb l’actuació de l’administració. De fet, la mateixa regidora s’ha vist replicada tot just després de pronunciar que “l’Escola La Maquinista és la vergonya de Barcelona“. “L’Escola La Maquinista no és una vergonya, és un orgull; la vergonya de Barcelona és la seva administració”, li ha contestat una de les mares que hi havia entre el públic.

La regidora Laia Ortiz, a la trobada amb les famílies / DGM
La regidora Laia Ortiz, a la trobada amb les famílies / DGM

Per la seva banda, el Consorci ha assegurat que posarà a disposició de l’equipament la seva brigada per fer el trasllat en el menor temps possible, tot i que també ha deixat caure la possibilitat d’activar el pla B (que en principi havia de ser l’A): retardar l’inici als nous mòduls provisionals i fer el trasllat en ple curs. Una opció, però, directament descartada per la directora de l’escola, Anna Comas: “Com a responsable de l’escola no he pogut acceptar això; els nens que han de començar a P-3 no han de fer dues adaptacions; demanem que es posin tots els recursos necessaris”, ha subratllat.

Per últim, segons ha revelat el responsable del Consorci d’Educació, l’empresa encarregada de la construcció dels mòduls ja estarà buscant constructores per subcontractar-les i així poder ampliar els recursos humans disponibles per tal d’entregar l’obra sobre el calendari inicialment previst. Des de les famílies, però, ja han advertit que “no volem patir aquest estiu per si tenim els barracons o per si no els tenim“. Al cap i a la fi, ells volen les claus l’1 de setembre.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt