El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Els futurs barracons de l'Escola La Maquinista, a mig fer / DGMEls futurs barracons de l'Escola La Maquinista, a mig fer / DGM

Estudien fer les obres dels barracons en horari nocturn

Societat

L’Ajuntament de Sant Andreu i el Consorci d’Educació de Barcelona estudien dur a terme les obres dels nous barracons de l’Escola La Maquinista en horari nocturn per poder complir el calendari d’entrega. Així ho ha pogut saber en exclusiva L’Exprés de Sant Andreu, després de consultar diverses fonts que han confirmat la intenció de tots dos organismes.

 

Segons han explicat a aquest mitjà de comunicació, l’actual data d’entrega dels mòduls prefabricats no seria acceptada per la comunitat educativa de l’escola, ja que els professors i professores haurien de començar a treballar (1 de setembre) amb tot empaquetat i els alumnes haurien de viure un trasllat en ple inici de curs, “amb els corresponents problemes d’adaptació dels nens i la pèrdua d’hores lectives que això suposa”, han emfatitzat.

A què s’ha degut el retard? A un problema administratiu. Tot apunta al fet que la llicència va tenir un problema de procediment i la seva concessió es va acabar per retardar un mes, fet que ha acabat per alterar tot el calendari d’execució. Ara, per corregir el cronograma, Consorci d’Educació i Ajuntament buscaran pactar amb l’empresa un tercer torn de treball. Si bé fins ara els operaris feien de 8 del matí a 20 hores del vespre, el reforç faria horari nocturn. S’ha de remarcar, però, que aquesta informació encara no és oficial.

Els futurs barracons de l'Escola La Maquinista, a mig fer / DGM
Els futurs barracons de l’Escola La Maquinista, a mig fer / DGM

Què podria ocasionar aquesta solució? Malestar veïnal. Al cap i a la fi, més enllà de les obres diürnes, els veïns i veïnes del carrer de Fernando Pessoa haurien de conviure amb el soroll i la pols durant les nits de ple estiu. Cal posar de relleu, però, que la informació al detall es coneixerà aquest dimarts a les 17:30 hores en la reunió que tindrà lloc a l’Escola La Maquinista, amb la presència confirmada de responsables del Consorci d’Educació, els arquitectes, la regidora del Districte, Laia Ortiz, i la seva consellera d’Educació, Blanca Port. La comunitat ‘La Maki Protesta’ ja ha convidat a tots els veïns i veïnes perquè puguin conèixer el futur de les obres en aquesta trobada.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt