El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Els futurs barracons de l'Escola La Maquinista, a mig fer / DGM

Nova galleda d’aigua freda per les famílies de l’Escola La Maquinista

Societat

Si bé l’Escola La Maquinista havia de començar el curs vinent als nous barracons situats al carrer de Fernando Pessoa per donar pas a la construcció de l’escola definitiva al solar que ocupen ara, un comunicat del Consorci d’Educació ho ha deixat tot en l’aire. Tal com ha revelat l’organisme a les famílies via mail, “el Consorci de l’Educació de Barcelona té molt ajustada la finalització de l’escola modular pel 12 de setembre”.

 

Com no podia ser d’una altra manera, l’anunci no ha trigat a caldejar l’ambient entre la comunitat educativa. Després de 10 anys en mòduls prefabricats (quan en principi havien de ser dos), ara les darreres informacions no farien més que retardar la construcció de l’equipament educatiu definitiu. I és que el trasllat a l’altra banda de la via del tren (que s’hauria de fer a partir de l’1 de setembre), pot quedar sine die.

En aquest sentit, des de La Maqui Protesta, Aina Mercadé ha avançat a L’Exprés de Sant Andreu que aquest proper dilluns ja han tancat una reunió amb el Consorci per conèixer al detall “què ha passat”. I ja l’endemà hauran de ser els responsables polítics els que els hi donin les oportunes explicacions. Pel que fa a aquesta darrera trobada, està prevista la presència de la regidora de Sant Andreu, Laia Ortiz, la seva consellera d’Educació, Blanca Port, i els arquitectes de l’obra. A hores d’ara La Maqui Protesta ja ha convidat a tots els veïns i veïnes a la trobada que es farà dimarts a les 17:30 hores en l’actual instal·lació.

Els futurs barracons de l'Escola La Maquinista, a mig fer / DGMEls futurs barracons de l'Escola La Maquinista, a mig fer / DGM
Els futurs barracons de l’Escola La Maquinista, a mig fer / DGM

Si bé el comunicat del Consorci també esgrimeix que “no està descartada [la finalització pel 12 de setembre] i es segueix treballant amb l’empresa muntadora per complir aquest objectiu”, des de la comunitat de famílies asseguren que “ja no ens sorprendria res”. “Ara mateix estem en mans dels polítics; nosaltres només volem fer classe en condicions”, ha assenyalat Mercadé. En cas de no aconseguir el seu objectiu, els pares i mares es plantejarien organitzar noves mobilitzacions perquè “es compleixin els compromisos adquirits”.

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt