El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Opera / Lorenzo Gaudenzi

Cantants d’òpera faran recitals a les botigues de Sant Andreu

Cultura

Des del 4 de maig i fins al 15 de novembre, més de 200 comerços de Barcelona protagonitzen una iniciativa inèdita fins ara a la ciutat. En el marc del programa “Òpera al Comerç”, les botigues de proximitat dels Eixos Comercials de Fundació Barcelona Comerç acullen fins a 1.890 actuacions de cantants d’òpera. Què interpreten? Tota una sèrie d’àries i cançons napolitanes, per les quals canvien la lletra i així relacionar-la amb l’activitat del comerç que acull l’actuació.

Banner Ajuntament 300x250
 

L’objectiu del programa ‘Òpera al comerç’ és apropar a tota la ciutadania aquest gènere líric, sovint desconegut pel gran públic. A més cerca reforçar el caràcter d’espai d’interrelació ciutadana que representa el comerç de proximitat a Barcelona. Així, des del 4 de maig i fins al 15 de novembre, cada divendres de 17:30 a 20:30 hores les botigues dels eixos comercials de Barcelona Comerç acolliran l’actuació de cantants d’òpera. En el cas de Sant Andreu de Palomar, les actuacions tindran lloc el proper divendres 22 de juny.

En total es podran sentir deu cançons diferents a deu botigues de l’Eix Comercial, de manera que es crearà una ruta lírica que els clients podran seguir. De fet, les actuacions es repetiran cada 15 minuts fins a les 20:30 hores, per tal de facilitar el passeig de botiga a botiga. Entre els cantants que participen al programa hi ha el contratenor Sergio Monsalve, la mezzosoprano Andrea Orjuela, la soprano Charo Tris, Fernando Álvarez i Toni Galera, així com noves veus i estudiants del Conservatori del Liceu i de l’ESMUC, com el colombià César Cortés, recent Premi de la Lírica al Reial Cercle Artístic.

1r, a Viatges Sant Andreu (C. Malats, 19), amb Charo Tris, qui interpretarà ‘Tu che di gel sei cinta’, peça de ‘Turandot’ de l’artista Giacomo Puccini.

2n, a la Llenceria Maria (C. Ajuntament, 5), amb Carlota Porta, qui interpretarà ‘Quando me’n vo’, peça de ‘La Bohème’, de l’artista Giacomo Puccini.

3r, a la botiga Kraton (Pl. Comerç, 3), amb Charo Picazo, qui interpretarà ‘Cançó a la lluna’, peça de ‘Rusalka’, de l’artista Antonin Dvorák.

4t, a la Joieria Ricart (Gran de Sant Andreu, 252), amb Mireia Dolç, qui interpretarà ‘Omio babbino caro’, peça de ‘Gianni Schicchi’, de l’artista Giacomo Puccini.

5è, a la Floristeria Iris, amb Natasha Tupin, qui interpretarà ‘Casta Diva’ de la peça ‘Norma’, de l’artista Vicenzo Bellini.

6è, a La Botigueta de l’Alice (Gran de Sant Andreu, 189), amb César Cortés, qui intepretarà ‘Una furtiva lágrima’ de la peça ‘L’elisir d’amore’ de l’artista Gaetano Dinzetti.

7è, al Culinarium (Gran de Sant Andreu, 168), amb Jan Sebastià Colomer, qui interpretarà ‘Lago al Factotum’, de ‘Il barbiere di Sigivlia’, de l’artista Gioacchino Rossini.

8è, a la Cansaladeria Puig (Gran de Sant Andreu, 147), amb Sergio Monsalve, qui interpretarà ‘Á Chlorís‘ del’artista Reynaldo Hahn.

9è, a Tomas&Vilches (Gran de Sant Andreu, 137), amb Fernando Álvarez, qui interpretarà ‘Ària del catàleg’ de la peça ‘Don Giovanni’ de l’artista W.A. Mozart

10è, a la Sabateca (Gran de Sant Andreu, 130), amb Diego Linares, qui interpretarà ‘En fermant les yeux’ de la peça ‘Manon’, de l’artista Jules Massenet.

Fotografia | Imatge d’arxiu / Lorenzo Gaudenzi

3 Comentaris

  1. Subscric el comentari de la Rosa…una Andreuenca enamorada de Sant Andreu i de la cultura.
    Felicitats a tots i totes els organitzadores!! Visca Sant Andreu!!

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt