El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Gossos corren rere una pilota al Parc de la Pegaso / DGM

La Guàrdia Urbana posa 133 multes a propietaris de gossos

Societat

Al llarg de la darrera campanya estival de tinença responsable d’animals que va dur a terme l’Ajuntament, la Guàrdia Urbana va posar 133 multes a propietaris de gossos només al Districte de Sant Andreu. De fet, la informació exclusiva a què ha tingut accés L’Exprés de Sant Andreu revela que la majoria de sancions es van posar per tenir gossos perillosos a l’espai públic sense morrió (32).

 

Els propietaris de races considerades potencialment perilloses són els que acumulen el gruix de les sancions. En aquest sentit, els agents policials també van expedir 24 denúncies per tinença de gossos perillosos sense disposar de la corresponent llicència i unes altres 12 multes per no contractar l’assegurança de responsabilitat civil que se’ls exigeix. A més, uns altres 9 propietaris van rebre una sanció per no tenir-los ni xipats ni censats. Si més no, des de l’administració pública asseguren que sovint aquestes sancions s’acumulen sobre un mateix propietari, ja que tracten ítems diferents.

Pel que fa a la resta d’infractors (ara ja de gossos en general), la infracció més habitual ha sigut la de no tenir censat l’animal (20), mentre que altres actituds com no recollir les deposicions (1), no tenir vacunat l’animal (1) o no tenir-lo censat (2) acumulen un nombre residual de denúncies. Tot i això, la nova campanya estival que ha engegat el consistori andreuenc va encarada a incrementar el número de gats, gossos i fures censats i xipats.

Tal com ha declarat a aquest mitjà de comunicació la gerent del Districte, Carme Turegano, amb motiu de la campanya aquest mes de juny, juliol i setembre s’incrementarà el nombre d’agents cívics i de la Guàrdia Urbana al carrer. “Els elements que abordem són tots aquells que fan que l’espai públic no pateixi per aquests animals, però també perquè qui tingui un animal el tingui en condicions“, assenyala Turegano.

De fet, la campanya aborda tant la supervisió d’animals dins dels cotxes estacionats (màxim 20 minuts), com de si els animals potencialment perillosos passegen “sense xip, sense la llicència, sense el morrió o sense la cadena”, detalla la gerent, qui d’aquesta manera cerca “evitar riscos”. Al cap i a la fi, es vol fer entendre als propietaris que “tenen unes obligacions amb aquests animals, però també vers als seus veïns“.

En aquest sentit, des del consistori aposten per la conscienciació, però per tal que s’efectuï una tinença responsable la campanya “s’acompanya d’una supervisió i d’una sanció”, sobretot en aquells espais on hi ha una major concentració de gossos. Quina és la zona verda on s’han expedit més denuncies? La plaça de Can Fabra (7).

Si bé Turegano reconeix que són sancions “poc importants” pel que fa a la seva quantitat econòmica, la responsable del Districte espera que enguany la xifra de sancions baixi de les 133 “si la gent ha entès que una tinença irresponsable pot tenir una repercussió econòmica”. Enfront les crítiques per la manca de grans espais lúdics on portar els gossos, la gerent assegura que l’executiu treballa per crear noves zones similars a l’àrea de gossos de 700 metres quadrats, que es va inaugurar recentment a Baró de Viver.

Fotografia | Gossos corren rere una pilota al Parc de la Pegaso / DGM

Tags:

1 Comentari

  1. M’agradaria també veure a la guàrdia urbana pels meus carrers i que multessin als incívics que llencen les deixalles fora dels contenidors, els comerços que no netegen el seu espai, els veïns que treuen els mobles al carrer quan els hi dona la gana i podem continuar… Però no, ni guàrdia urbana ni agents cívics RES.
    Només queda trucar al telèfon 900 i que passin a recollir-ho. I una estona després tornen a embrutar i tornem-hi….

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt