Fanals, l’espai on cadascú pot trobar la llum del seu camí

Contingut patrocinat

Cada persona ha de fer un viatge personal per poder-se trobar a si mateixa. El podem fer sols, però potser acompanyats ens serà més fàcil. Aquest és l’esperit darrere de Fanals Espai de Teràpies, un centre de Sant Andreu de Palomar nascut per poder donar eines a qui ho vulgui perquè els sigui més fàcil “trobar la llum en el camí”, tal com tenen com a lema. Un fanal que guia.

 

Cal remuntar-se nou anys enrere per trobar l’origen de Fanals Espai de Teràpies. Dues andreuenques de tota la vida, les germanes Anna i Mireia Masuet, van iniciar llavors el seu propi procés de creixement personal -“i que encara continua ara”, remarca Anna Masuet. Veient com d’útil els havia estat a elles, tres anys després van decidir obrir un centre on poder “transmetre totes les eines a altres persones i poder-les ajudar”, explica l’Anna, que considera que “cadascú tindrà algun aspecte a la vida en el qual li costa avançar”, i en això Fanals els pot ajudar.

Per triar la ubicació, haurien pogut anar a una aposta segura com és Gràcia per a un centre com aquest, però elles ho van tenir clar: Sant Andreu de Palomar. “Volíem que fos a Sant Andreu, és el nostre lloc i on ens sentim còmodes, i així donem més vitalitat al barri. Tant de bo que darrere nostre obrin més centres similars al barri, serien bons companys de camí”, afirma Masuet.

La idea del centre és que cadascú trobi la seva pròpia manera de trobar la llum del seu camí. Per això, ofereixen diferents ‘fanals’ per il·luminar. La base de tots és el grup de creixement personal, però també n’hi ha un per a dones i, com a novetat, un cercle d’homes. Altres opcions són tant diferents com la teràpia corporal -amb massatges-, la teràpia Gestalt, ioga (per a adults, Ioga Kids i Ioga en família), teatre infantil o classes per enfortir el sòl pèlvic, per exemple.

Els grups de creixement són espais de trobada on es construeix un entorn de confiança i respecte: “el que es parla al cercle es queda al cercle”, adverteix Masuet. Després d’una meditació per connectar-se, el terapeuta  interpel·la a cadascú: “Para, respira, com et sents?”. I a partir d’aquí, el que expressi cadascú i el que els ressoni als altres va teixint el fil de cada trobada, esdevenint “una tribu”.

Ens traiem les màscares i ens veiem tal com som. Això obre un espai per conèixer-nos els uns als altres. És estar aquí i ara. És compartir”, relata Anna Masuet. Està orgullosa d’haver pogut crear fa poc un espai específic per als homes, ja que ho considera molt necessari perquè “als homes els ensenyen que no han d’expressar les emocions i cal trobar espais on canviar-ho”. Creu, alhora, que és una manera de fer-los còmplices de la lluita contra el patriarcat.

De fet, el feminisme té molt a veure amb aquest centre dirigit per dues dones. Fan tallers de defensa personal femenina i treballen la menstruació conscient. Venen calces i copes menstruals, o bé unes compreses de tela “fetes per una noia de Sant Andreu que va haver de tancar i ens ho segueix fent a nosaltres, de manera que alhora fem poble i fem tribu“, s’enorgulleix Masuet. Tot lliga amb l’ecologia: “Com podem cuidar-nos a nosaltres sense cuidar l’entorn?”, interpel·la. Altres productes que no són locals, com la cosmètica vegana, són igualment conscients perquè són de comerç just. Es poden comprar per internet, a més de físicament.

Mireia Masuet preparant l’espai per a un massatge // JJS

Una altra activitat que té vincle amb el feminisme tot i que no ho sembli és el Bollywood en família: està pensat per a les mares. “Vaig ser mare i trobava a faltar activitats que pogués fer jo“, explica Masuet. Per això van crear aquesta activitat en què petits i grans queden inclosos. I encara treballen en més fronts: aquest mes de setembre crearan tallers de menarquia, perquè les nenes puguin entendre la seva primera regla i el despertar sexual amb naturalitat.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*