El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Inauguració Escola de Can Fabra / DGM

Inaugurada l’Escola de Can Fabra entre crítiques pels retards

Societat

El nou edifici de l’Escola de Can Fabra va entrar en funcionament el passat mes de setembre, però no ha sigut fins aquest divendres que no s’ha inaugurat oficialment la instal·lació mitjançant la fotografia de les autoritats. Si més no, l’acte protocol·lari, d’essència festiva i amb diferents actuacions dels alumnes, no ha amagat l’enuig de les famílies pels retards que s’han anat acumulant any rere any.

 

“Fa 8 anys i mig vam començar amb l’escola en barracons”, recorda l’Albert, primer president de l’Associació de Famílies dels Alumnes (AFA). Avui, els barracons resten a l’ombra del nou edifici i a l’espera d’allotjar els futurs estudiants de l’Institut Martí Pous. Tal com rememora l’expresident, “de les primeres accions que vam fer va ser constituir la comissió de seguiment de les obres”. Aleshores, “innocents com nens, ens van fer creure que la cosa aniria per tres o quatre anys”.

Casi una dècada després, l’actual president de l’AFA, José Luis Carol, celebra que ja estigui l’edifici a punt, però recorda que ha sigut “un procés ple d’entrebancs i decepcions massa sovints”. De fet, tal com ha expressat des de l’escenari, “hem sigut les famílies les que hem impulsat i hem fet el seguiment de les obres”, restant importància als suposats mèrits de l’administració competent.

Si bé l’expresident ha “desitjat” que “a partir d’ara ens veieu als pares com a part de la solució i no com a part del problema” [en referència als representants polítics], Carol ha anat més enllà i ha demanat a les autoritats presents que no els tractin com a “clients de l’escola”, sinó “com un actor fonamental que afegim valor a la mateixa escola”. Tot seguit, ha fet una crida per “lluitar i aconseguir una oferta suficient de places de secundària amb una continuïtat del nostre model educatiu”.

Des de la direcció del centre, Carme Martínez ha assegurat sentir-se “privilegiada d’estar a l’entorn on estem”, en referència al recinte fabril i les entitats que acull, així com de tenir el suport dels pares per “confiar-nos el més apreciat que teniu: l’educació dels vostres fills i filles”. De fet, tal com ha revelat la vicepresidenta del Consorci d’Educació de Barcelona, Laia Ortiz, ella mateixa ja ha preinscrit en les llistes a la seva filla en aquesta escola, motiu pel qual ha assegurat sentir una “especial il·lusió” al ser present en la inauguració.

Al centre, la vicepresidenta del Consorci d'Educació, Laia Ortiz, i a la dreta la consellera Meritxell Ruiz DGM
Al centre, la vicepresidenta del Consorci d’Educació, Laia Ortiz, i a la dreta la consellera Meritxell Ruiz / DGM

“És un orgull, perquè hi ha una nova escola pública a la ciutat de Barcelona; una escola referent, de qualitat, d’innovació, d’inclusió i de valors”, ha afegit Ortiz. Tot plegat, ha considerat, és “just el que necessitem” i ha confiat en què la instal·lació servirà per “fer millor el conjunt del barri i de la ciutat”.

Per la seva banda, la consellera del Departament d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha realçat “aquell somni que durant tants anys heu tingut i que aquest curs s’ha fet realitat”. Si bé en cap moment del discurs la consellera ha fet referència als retards, sí que ha destacat que les escoles com la de Can Fabra són “una aposta de país”. L’edifici de l’Escola de Can Fabra ha comportat una inversió de 4,5 milions d’euros.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt