El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La crisi de la COVID-19 serà el monotema del primer ple virtual

Política

La crisi del coronavirus entra en política local. De fet, el primer ple telemàtic de la història de Sant Andreu d’aquest dijous 7 de maig (18 hores) serà gairebé monotemàtic. Mentre que tots els grups de l’oposició presentaran proposicions, precs i preguntes respecte a l’afectació de la pandèmia al Districte, els grups del Govern (comuns i socialistes) d’entrada es centraran en explicar qüestions urbanístiques relatives a la Fabra i Coats i a proposar andreuencs per al futur lliurament de les Medalles d’Honor de Barcelona.

 

Segons consta a l’ordre del dia del ple, d’entrada l’executiu no presentarà cap mesura per pal·liar els efectes de la pandèmia, tot i que s’espera que la regidora Lucía Martin en faci referència en la lectura del seu informe. Regidora que, per cert, ha anunciat que “reprendrà el contacte amb el veïnat” de forma telemàtica el proper 21 de maig. És a dir, 68 dies després que el president del Govern de l’Estat, Pedro Sánchez, decretés l’Estat d’Alarma.

Pel que fa als grups de l’oposició, la carpeta d’economia és la que més iniciatives acumularà per sotmetres a votació i acceptació per part del Govern de Martín (té majoria absoluta al penari). Per una banda Barcelona pel Canvi demanarà que “el govern del Districte de Sant Andreu es comprometi a impulsar la formació i preparació de les nostres pimes i autònoms per a la digitalització i la venda a través d’internet”, i per l’altra, Junts per Catalunya demanarà que es munti “de forma immediata”, una plataforma en línia “per promoure la presència digital i l’e-commerce dels comerços i eixos del districte”. A més, la consellera de JxCat, Anna Satorra, també demanarà a l’executiu que obri una línia de subvencions als botiguers per ajudar-los a la compra d’EPIs .

En paral·lel, mentre que ERC plantejarà la necessitat d’obrir una oficina d’informació temporal sobre les mesures engegades per contrarestar l’impacte de la COVID-19, Ciutadans suggerirà la necessitat d’elaborar un Pla d’Impuls i Reactivació Social i Econòmica al Districte de Sant Andreu. Segons avançarà el conseller taronja, Marcos Rodríguez, la realització d’aquest pla necessitarà la reformulació del Pla d’Actuació del Districte (PAD), el Pla d’Inversions Municipal (PIM) i els Plans de Barri del Districte. Una adaptació a la nova realitat econòmica, però, que també hauria d’anar acompanyada d’una partida del Fons de Contingència del present Pressupost de l’Ajuntament de Barcelona.

Pel que fa a l’apartat de precs, BCNxCanvi demanarà la garantització de les subvencions perquè les entitats sense ànim de lucre puguin continuar funcionant. Una qüestió que complementarà el grup d’ERC, el qual exigirà al bipartit de comuns i socialistes que “revisi els seus pressupostos per poder donar solució a les problemàtiques que s’han donat arran de la crisi de la COVID-19” i que intervingui entre propietaris i llogaters de locals comercials per assegurar la seva supervivència al Districte.

Respecte al transport públic, JuntsxCAT requerirà un pla d’adaptació per atendre al desconfinament progressiu de la població. Un pla que haurà de tenir en compte “les particularitats pròpies del districte”, així com tota una sèrie de mesures amb relació als horaris de servei, l’increment del nombre de combois i la seva freqüència de pas, o la instal·lació d’elements d’autoprotecció dels viatgers. En el mateix sentit, el grup també reclamarà que es distingeixi d’alguna manera tant als treballadors del transport públic, com de la resta de serveis i xarxes veïnals que s’han unit en la lluita contra la COVID-19.

Per últim, C’s pregarà a l’executiu que planifiqui un calendari de desinfecció de tots els equipaments municipals del Districte i que presenti un informe sobre el nombre d’atencions que ha efectuat Serveis Socials al llarg d’aquesta crisi i les seves casuístiques. Una qüestió social sobre la qual BCNxCanvi també preguntarà a Lucía Martin si ja tenen prevista alguna mesura per donar resposta a les problemàtiques que els hagi pogut provocar la crisi a les persones amb trastorns mentals.

Fotografia | Districte de Sant Andreu

2 Comentaris

  1. A mí me asombra la oratoria de la “alcaldesa” de Sant Andreu y de la Anna Satorra Sansano del partido de Puigdemont. Fatal es poco.

    De dónde han salido estos políticos?! ERC tampoco está a la altura de su historia.

  2. Ni una palabra de los 123 años de la anexión forzada y golpista de Sant Andreu a Barcelona. Normal. Natural. Son los sucesores en los cargos de los que llevaron a cabo el Golpe de Estado contra Sant Andreu y la anexión forzosa de este pueblo a Barcelona y la represión posterior. Vergonzoso.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt