El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Desinfecten els contenidors per evitar nous contagis de coronavirus

Societat

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa una campanya per netejar i desinfectar els contenidors de recollida de residus. En total s’han mobilitzat vuit camions d’hidroneteja amb equips mixtes de succionadors i impulsors, que han començat a treballar ja pel Districte de Sant Andreu. La neteja que fan els operaris és amb una solució d’hipoclorit sòdic, amb les dosis recomanades per les autoritats sanitàries i s’aplica a pressió i de forma nebulitzada sobre els contenidors. La intenció és esborrar el possible rastre de COVID-19 sobre la seva superfície.

 

Aquesta desinfecció és una mesura més inclosa en el reforç de neteja de zones sensibles i de major ús per part de la ciutadania. En paral·lel, el consistori ja ha posat en marxa altres dispositius de neteja centrats en els dels centres sanitaris, mercats, supermercats i farmàcies. Tot i això, es demana a tota la ciutadania el màxim esforç de col·laboració per a la correcta gestió dels residus.

Arran d’aquesta qüestió, des d’instàncies municipals es demana no baixar al carrer residus voluminosos (el servei de recollida de mobles està suspès), tancar bé les bosses d’escombraries i no llençar-les a les papereres o deixar-les fora dels contenidors. Tampoc es permet deixar residus a la porta dels punts verds (tots romanen tancats). En la mateixa línia, es recomana reduir al màxim la generació de residus i evitar l’ús de plàstics d’un sol ús.

En el cas de les persones que s’han contagiat o tenen un membre de la família amb coronavirus, aquestes han de seguir unes pautes específiques amb les escombraries. A l’habitació de la persona que resta aïllada per positiu ha d’haver-hi un cubell específic, preferiblement amb tapa i pedal d’obertura. El material d’un sol ús utilitzat per la persona malalta o les persones que en tenen cura (guants, mocadors, mascaretes) i qualsevol altre residu del pacient s’ha de dipositar en aquest cubell. La bossa de plàstic on es dipositin els residus ha de tenir tancament hermètic i s’ha de tancar abans de treure-la de l’habitació de la persona en aïllament.

Un operari, durant les tasques de desinfecció // AJUNTAMENT DE BCN

Posteriorment, aquesta bossa de residus s’haurà de posar en una segona bossa també amb tancament hermètic i s’ha de llençar exclusivament a la fracció resta (contenidor gris). L’Ajuntament de Barcelona ha prohibit dipositar-la en altres fraccions de recollida separada (orgànica, envasos, paper, vidre o tèxtil).

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt