El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La corba no s’aplana i els veïns amb coronavirus creixen un 13%

Societat

Nova jornada d’increment sense aturador. Entre dijous passat i aquest divendres s’han detectat 31 nous casos positius (oficials), el que suposa que 266 veïns han donat positiu al test del coronavirus des que va començar la pandèmia, segons dades oficials del Departament de Salut. Un increment significatiu, ja que a diferència del que succeeix a altres territoris, a Sant Andreu de Palomar no sembla que la corba s’arribi a aplanar. Com ahir, el percentatge de contagiats ha pujat novament un 13%.

 

La tendència, però, ha esdevingut pitjor en el cas del sector nord de Sant Andreu. Si bé aquesta zona al llarg dels darrers dies ha sigut la més castigada en termes de densitat de població que ha donat positiu, ara ja ho fa també en nombres absoluts. Mentre que entre els veïns que tenen com a referència el CAP Meridiana s’han detectat 131 casos, pel que fa als que acostumen a anar al CAP Casernes s’han registrat 135.

Aquestes dades del Departament de Salut, però, poden ser esbiaixades respecte a la realitat sanitària. No a tothom amb simptomatologia se li ha practicat el test. De fet, la instrucció governamental a les persones que no formen part de cap col·lectiu de risc, és quedar-se confinades a casa fins que superin la malaltia i informar a les autoritats sanitàries del seu estat a través d’un aplicatiu. Per tant, els registres oficials podrien quedar desvirtualitzats si es fessin els tests massius que reclamen nombrosos epidemiòlegs.

Només cal prendre com a exemple la Casa Asil de Sant Andreu. Mentre que en una vintena de dies han arribat a traspassar fins a 31 residents, només se sap de ciència certa que sis ho van fer amb coronavirus. Als 26 restants mai se’ls va fer la prova, motiu pel qual les seves defuncions no són registrades en cap índex.

En paral·lel, cal tenir present que el Departament de Salut només ofereix informació local sobre la xifra persones que donen positiu a la prova. Encara no s’ha fet públic la quantitat d’individus que a Sant Andreu han sigut negatiu, s’han curat o finalment han mort amb COVID-19.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt