El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Sant Andreu suma nous positius de coronavirus

Societat

El pic de la corba sembla apropar-se, però amb l’actual estat de la pandèmia del COVID-19 res es pot pressuposar objectivable. Tot semblen tendències. En 48 hores a Sant Andreu de Palomar s’ha diagnosticat 28 nous positius oficials de coronavirus, fet que suposa que a darrera hora d’aquest dimecres s’hagin comptabilitzat un total de 235 andreuencs infectats. En aquest cas, el creixement de contagiats respecte a dilluns passat se situa entorn el 13,5%, percentatge menor que el darrer registrat (17% de diumenge a dilluns).

Banner Ajuntament 300x250
 

Aquestes dades del Departament de Salut, però, poden ser esbiaixades respecte a la realitat sanitària. No a tothom amb simptomatologia se li ha practicat el test. De fet, la instrucció governamental a les persones que no formen part de cap col·lectiu de risc, és quedar-se confinades a casa fins que superin la malaltia i informar a les autoritats sanitàries del seu estat a través d’un aplicatiu. Per tant, els registres oficials podrien quedar desvirtualitzats si es fessin els tests massius que reclamen nombrosos epidemiòlegs.

Només cal prendre com a exemple la Casa Asil de Sant Andreu. Mentre que en una vintena de dies han arribat a traspassar fins a 31 residents, només se sap de ciència certa que sis ho van fer amb coronavirus. Als 26 restants mai se’ls va fer la prova, motiu pel qual les seves defuncions no són registrades en cap índex. Des de la mateixa institució ja s’ha fet una crida a les autoritats competents perquè els facin arribar les proves del coronavirus als residents i al personal per descartar nous casos i poder recuperar recursos humans que actualment es troben en aïllament preventiu o amb simptomatologia.

En paral·lel, cal tenir present que el Departament de Salut només ofereix informació local sobre la xifra persones que donen positiu a la prova. Encara no s’ha fet públic la quantitat d’individus que a Sant Andreu han sigut negatiu, s’han curat o finalment han mort amb COVID-19. A més, les dades dels casos positius també arriben en comptagotes, ja que fins a darrera hora de dimecres no s’han actualitzat les xifres, les quals es mantenien congelades des de dilluns.

Per últim, posar de relleu que l’afectació oficial del coronavirus a Sant Andreu de Palomar torna a afectar sobretot a la població que viu al sector nord. És a dir, aquell que té com a CAP de referència el de Casernes. Mentrestant, a la zona que té com a referència el CAP Meridiana la densitat de positius oficials és menor, encara que en xifres absolutes s’han registrat més casos (119) que de Malats/Joan Torras cap a la Ronda de Dalt (116).

1 Comentari

  1. Hola, David!
    Ahir ja eren 36 les persones mortes a la Casa Asil. Per si ho vols actualitzar.
    Salut! (més que mai)
    Sospito que avui deuen ser més.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt