El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Nou increment important d’infectats amb coronavirus a Sant Andreu

Societat

Si ahir diumenge els casos registrats de persones amb coronavirus a Sant Andreu de Palomar havien crescut un 13% respecte al dia anterior, aquest dilluns l’increment s’ha situat en el 17%. Per tant, a contraposició del que succeeix a l’Estat, el veïnat andreuenc no experimenta cap arribada al pic de la corba. Tot al contrari. En total, amb els positius comptabilitzats aquest dilluns, ja són 207 els veïns que tenen COVID-19, segons les dades públiques del Departament de Salut de la Generalitat.

 

Cal recordar que no a tothom amb simptomatologia se li ha practicat el test. De fet, la instrucció governamental a les persones que no formen part de cap col·lectiu de risc, és quedar-se confinades a casa fins que superin la malaltia i informar a les autoritats sanitàries del seu estat a través d’un aplicatiu. Per tant, els registres oficials podrien quedar molt desvirtualitzats si es fessin els tests massius que reclamen nombrosos epidemiòlegs.

Pel que fa a l’afectació del COVID-19, ara pràcticament tota la trama urbana està afectada per igual, tot i que els veïns que per qüestions territorials tenen com a centre de referència el CAP Meridiana (sud de Sant Andreu) experimenten una major densitat de positius, respecte als qui els toca anar al CAP Casernes (nord de Sant Andreu).

Respecte a la xifra de defuncions al territori andreuenc, aquesta encara no s’ha fet pública per part del Departament de Salut. Un aspecte que també pot ser incert, ja que no a totes les persones que moren al llarg d’aquests dies se’ls fa el test per determinar si tenien el coronavirus. La mateixa Casa Asil de Sant Andreu va denunciar en un comunicat oficial que dels darrers 25 traspassos de residents que van comptabilitzar, només tenien la certesa que cinc havien mort pel coronavirus degut a la manca de tests.

Fotografia | Bombers de Barcelona

1 Comentari

  1. Yo vivo en el barrio de San andreu y mi pensamiento sería que todos los caps,hicieran la prueba,los que estén infectados lo mejor será que los aislen para que no contagien a las demás personas.es una vergüenza lo que el gobierno está haciendo

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt