El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Els Bombers desinfecten la Casa Asil per evitar més morts

Societat

Els Bombers de Barcelona han entrat aquest dissabte a la Casa Asil de Sant Andreu per desinfectar tot el centre de la possible presència del COVID-19. Segons ha confirmat a L’Exprés de Sant Andreu el secretari de la Fundació que gestiona la residència, Xavi Bota, ja han mort set residents per coronavirus i unes altres 14 persones han perdut la vida al centre des que va començar la crisi, però no saben si estaven contagiades.

Banner Ajuntament 300x250
 

“No tenim la certesa que aquestes 14 persones hagin mort de coronavirus, perquè no els han fet el test”, certifica Bota. En aquesta línia, el secretari denuncia que fins dilluns de la setmana vinent no es practicaran proves al personal professional que està de baixa i que ja resulta ser més de la meitat. “Dels 90 treballadors que tenim, 50 estan de baixa amb símptomes a casa; la Generalitat ens ha donat un cop de mà, però anem justíssims i no trobem professionals”, assevera.

Per tal de frenar la propagació entre els residents, des de la Casa Asil s’ha passat a dividir per plantes els avis que presenten símptomes dels qui no. El problema rau en el fet que des de l’entitat desconeixen si tots els avis que traslladen a les plantes de possibles contagiats, realment ho estan i viceversa. “Intentem aïllar tots aquells que puguin símptomes com febre, però com que no tenim tests, no podem saber si la febre la provoca el coronavirus o una infecció d’orina a tall d’exemple”, afegeix.

Per acabar d’adobar la situació, dilluns passat el metge de la institució també va haver de plegar després de donar positiu. Des d’aleshores són els doctors del CAP Casernes i els de la mútua que tenen contractada els que van i venen per visitar als residents. Una crisi que esperen frenar a partir d’aquest dissabte amb la desinfecció que encara duen a terme els Bombers, i que fins i tot es podria allargar a demà: “Vam demanar ajuda a l’Ajuntament de Barcelona i a Serveis Socials, ja que pels nostres propis mitjans no podíem desinfectar i moure tots els avis de forma ordenada per fer aquesta tasca”, revela Bota.

Respecte al material de protecció, des de la direcció del centre s’apunta que ja els han proveït de mascaretes i equips especials: “Sembla que és una qüestió que tindrem encarrilada d’ara endavant, però val a dir que tampoc són les mateixes proteccions que les que han fet servir avui els bombers”. Tot i això, assegura que continuaran amatents perquè no en faltin en cap moment.

Els Bombers, a les portes de la Casa Asil // XAVI CASTELLÁ

La Fundació de la Casa Asil assegura mantenir informades a les famílies de forma constant a través d’informes periòdics i trucades directes als cuidadors i ingressats. Ara bé, el problema que tenen vuit famílies que volen treure els seus familiars del centre, però, és que no ho poden fer fins que se’ls faci un test que sembla no arribar mai. A més, en cas de ser positiu, l’avi o els avis afectats no podrien sortir de la residència per norma governamental.

Per últim, des de la direcció del centre subratllen que si la crisi sanitària no s’ha propagat amb més virulència per les seves instal·lacions, ha sigut gràcies a “l’esforç de les persones que hi treballen”. “Estarem eternament agraïts al nostre personal, són fonamentals i han fet possible que no anés a més, tot i la gravetat de les circumstàncies”, sintetitzen.

1 Comentari

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt