El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Creix un 13% el nombre de veïns amb coronavirus en només 24 hores

Societat

L’expansió del coronavirus no s’atura i ja són 177 veïns de Sant Andreu de Palomar els que han donat positiu, segons les darreres dades de la Generalitat de Catalunya. Aquesta xifra suposa un increment de 20 nous infectats en només 24 hores (+12,7%), dada que només representa als positius oficials, ja que no a tothom se li practica el test. De fet, la instrucció governamental a les persones que no formen part de cap col·lectiu de risc, és quedar-se confinades a casa fins que superin la malaltia i informar el Departament de Salut del seu estat a través d’un aplicatiu.

 

Si bé dissabte la zona nord de Sant Andreu (de Malats/Joan Torras cap a la Ronda De Dalt) comptava amb un major nombre d’infectats per densitat de població respecte a la sud, ara s’ha girat la truita. Tot i això, aquest canvi no suposa que al sector nord hagi baixat el nombre de contagiats, sinó que a la zona més propera a la rambla de Fabra i Puig el nombre d’infectats oficials s’ha incrementat de manera substancial. Dit d’una altra manera, a les 12:30 hores d’aquest diumenge tot Sant Andreu ha passat a formar part d’un dels territoris amb més densitat d’afectats pel COVID-19 de tota Catalunya, indistintament del punt de la trama urbana on es visqui.

Només cal fer una regla de tres per comprovar que a Sant Andreu de Palomar hi viu l’1,2% dels infectats registrats a tota Catalunya (15.026). Respecte a la xifra de defuncions al territori andreuenc, aquesta encara no s’ha fet pública per part del Departament de Salut. Un aspecte que també pot ser incert, ja que no a totes les persones que moren al llarg d’aquests dies se’ls fa el test per determinar si tenien el coronavirus. La mateixa Casa Asil de Sant Andreu ha denunciat en un comunicat oficial que dels darrers 25 traspassos de residents que han comptabilitzat, només tenen la certesa que cinc havien mort pel coronavirus degut a la manca de tests.

2 Comentaris

 1. “la zona més propera a la rambla de Fabra i Puig el nombre d’infectats oficials s’ha incrementat de manera substancial”.

  Correcte, la zona d’infectats de més infectats es Rambla Fabra i Puig, carrer Gran i Onze de Setembre.

 2. He visto comentarios que dicen en facebook que este medio no es serio, que alarma a la gente… por una noticia que dice la verdad. La mayoría son trolls fans y amigos “casualmente” del diario Andreuenc, del señor Jordi Royo Vila. También casualmente desenmascarado en esto y otros medios.
  Señores que critican. Se les ve el plumero.
  El director de este diario es un profesional como la copa de un pino, independiente y riguroso.
  El Andreuenc al que le ponen me gustas, etc. en facebook es un invento de un expresidente del Sant Andreu que NO es periodista y que su ocupación actual es el Servicio Metropolitano de Barcelona. Todo dicho.

  Muchos ánimos al Expres. El día que se cierre- y esperamos que no pase- Sant Andreu dejará de tener diario, tendrá panfletos.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt