El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El nord de Sant Andreu, entre les zones més castigades pel coronavirus

Societat

El nombre de nous contagiats pel coronavirus no s’atura i la població de Sant Andreu no n’és aliena. Després que la Casa Asil anunciés dies enrere que ja havia detectat els primers casos positius entre els seus residents, ara és la pròpia Generalitat de Catalunya qui ofereix en obert les dades de les persones infectades. En total, a Sant Andreu de Palomar s’han registrat fins a 157 casos positius.

 

Aquesta xifra, però, segurament sigui inferior als dels casos reals, ja que no a totes les persones que presenten símptomes se’ls realitza el test. De fet, els mateixos professionals del CAP Casernes explicaven a L’Exprés de Sant Andreu que totes les persones que tenien afectacions respiratòries i no formaven part de cap col·lectiu de risc, eren retornades a les seves llars. A més, al cap de pocs dies van deixar fer les proves de diagnòstic per evitar col·lapsar els laboratoris.

Tot i aquest registre parcial, les dades oficials evidencien que el COVID-19 està castigant sobretot la zona nord de Sant Andreu (la trama urbana compresa entre Joan Torras-carrer Gran-Malats, fins a la Ronda de Dalt). En aquest sector s’ha determinat estadísticament que tres de cada mil veïns són positius, mentre que de Joan Torras cap a Rovira i Virgili – Pare Manyanet, el nombre seria de 2,5 veïns infectats per cada mil.

Mapa d’afectacions en les dues zones de Sant Andreu de Palomar // GENCAT

Comparativament amb la resta de Barcelona, Sant Andreu de Palomar registra més afectats per la malaltia. Si més no, el volum és menor si es compara amb la resta de barris perimetrals: Porta, Roquetes, La Trinitat Nova, la Trinitat Vella, el Bon Pastor i Baró de Viver presenten una densitat de positius més elevada. Només La Sagrera estaria per sota de Sant Andreu Nord, tot i que també superaria en nombre de contagiats a Sant Andreu Sud.

3 Comentaris

  1. Soy vecino de Sant Andreu y me gustaría poder saber de que trata en comunicado de información que han enviado, por tal motivo, les solicito, sin Ud. lo tienen a bien, me informen en castellano. Gracias de antemano.

  2. Alfredo, puedes usar google transistor, es fácil.

    El número de nuevos contagiados por coronavirus no se detiene y la población de San Andrés no es ajena. Después de que la Casa Asilo anunciara días atrás que ya había detectado los primeros casos positivos entre sus residentes, ahora es la propia Generalitat de Cataluña quien ofrece en abierto los datos de las personas infectadas. En total, en Sant Andreu de Palomar se han registrado hasta 157 casos positivos.

    Esta cifra, sin embargo, seguramente sea inferior a los casos reales, ya que no todas las personas que presentan síntomas se les realiza el test. De hecho, los mismos profesionales del CAP Cuarteles explicaban a El Expreso de San Andrés que todas las personas que tenían afectaciones respiratorias y no formaban parte de ningún colectivo de riesgo, eran devueltas a sus hogares. Además, a los pocos días dejaron hacer las pruebas de diagnóstico para evitar colapsar los laboratorios.

    Aunque este registro parcial, los datos oficiales evidencian que el Covidien-19 está castigando sobre todo la zona norte de San Andrés (la trama urbana comprendida entre Joan Torras-calle Grande-Malats, hasta la Ronda de Dalt). En este sector se ha determinado estadísticamente que tres de cada mil vecinos son positivos, mientras que de Joan Torras hacia Rovira i Virgili – Pare Manyanet, el número sería de 2,5 vecinos infectados por cada mil.

    Comparativamente con el resto de Barcelona, ​​Sant Andreu de Palomar registra más afectados por la enfermedad. Por lo menos, el volumen es menor si se compara con el resto de barrios perimetrales: Puerta, Roquetes, La Trinitat Nova, Trinitat Vella, el Buen Pastor y Baró de Viver presentan una densidad de positivos más elevada. Sólo La Sagrera estaría por debajo de San Andrés Norte, aunque también superaría en número de contagiados en Sant Andreu Sur.

  3. ….me parece muy mal que la noticia enfoque solamente el nucleo de Sant Andreu , ese diario tiene por costumbre ofrecer noticias de todo el distrito y eso incluye, Trinitat, Baron de Viver, Sagrera etc etc….parece que entonces a los barrios “perimetrales” se les da otro estatus la verdad….estaria bien que la informacion estuviera mas concretada incluyendo estos barrios que forman parte de Sant Andreu, por que al final la conclusion que se puede sacar es que , la zona “noble” , es decir el eje Orfila-Fabra i Puig , es mas afortunada porque tiene un ratio menor, lo cual me parece totalmente injusto, todos somos del barrio independientemente de donde vivamos….Gracias por la informacion.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt