El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Recreació virtual de com quedarà la carpa del Sant Joan de Mata / 2GV

El Sant Joan de Mata es mudarà a la frontera amb Trinitat Vella

Societat

Tal com va avançar L’Exprés de Sant Andreu, el pavelló esportiu del Sant Joan de Mata serà desmantellat per deixar pas a una ampliació de l’Escola Ignasi Iglésias. Si més no, els equips de l’històric club de bàsquet es mudaran a unes instal·lacions provisionals que l’Ajuntament de Barcelona executarà en les properes setmanes a la frontera de Sant Andreu de Palomar amb la Trinitat Vella.

 

El solar, situat entre la Via Favència i el passeig de Torras i Bages (a tocar de l’entrada de la ronda), acollirà els propers anys una carpa provisional. Aquesta donarà refugi a dues pistes de bàsquet i restarà acompanyada d’una petita edificació en la qual se situaran les oficines del club i els vestidors. Està previst que l’obra comenci a finals de setembre – principis d’octubre i, tal com assenyala el dossier de la licitació, els operaris han d’executar el projecte en quatre mesos. És a dir, les instal·lacions poden quedar inaugurades a principis d’any. L’obra s’ha pressupostat en 479.693,80 euros (IVA inclòs).

En paral·lel i aprofitant l’aturada nadalenca, el mític pavelló del Sant Joan de Mata serà desmantellat per deixar pas a un nou edifici escolar de l’Ignasi Iglésias. El projecte d’aquesta instal·lació encara no ha sortit a exposició pública i el responsable d’executar-lo és el Consorci d’Educació de Barcelona (integrat per l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya).

Si bé la idea inicial era situar la carpa provisional a les pistes del Sant Joan de Mata del carrer de Lanzarote, des de Patrimoni de la Generalitat no es va donar el permís, ja que l’entorn de la Casa Bloc resta protegit. Per aquest motiu, l’Ajuntament va decidir estudiar amb l’empresa pública Bagursa la possibilitat d’arreglar la instal·lació esportiva que restava en precari. Per aquest motiu, des de fa només unes setmanes que es va repavimentar la pista. A més, d’aquí a uns mesos quedarà incorporada a les obres de reurbanització del PERI – Lanzarote.

Cal destacar que el projecte que es durà a terme al solar fronterer amb la Trinitat Vella és el mateix que s’havia d’executar al carrer de Lanzarote. Si més no, el nou espai és molt més gran i la carpa respectarà les cinc pistes dobles de petanca que queden a la seva vora. De fet, aquestes instal·lacions esportives també seran reformades.

Recreació virtual de com quedarà la carpa del Sant Joan de Mata / 2GV
Recreació virtual de com quedarà la carpa del Sant Joan de Mata / 2GV

Des del club esportiu, el seu president, Xavi Gol, agraeix “profundament” la tasca que ha desenvolupat la Gerència i el Govern del Districte de Sant Andreu, a l’hora d’oferir-los l’alternativa del solar de Via Favència. “Estem contentíssims”, declara. Un cop es construeixi el poliesportiu de les Casernes (el qual se situarà a la cantonada del passeig de Santa Coloma amb el carrer de Fernando Pessoa), la carpa serà desmuntada, tot i que les pistes de bàsquet restaran en el solar.

“Després de tota la problemàtica amb les nostres pistes, ha quedat en evidència l’escandalós dèficit d’espais esportius a Sant Andreu“, exposa Gol. De fet, la mateixa regidora de Sant Andreu, Carmen Andrés, va reconèixer en la passada Festa de l’Esport aquesta insuficient oferta d’equipaments esportius. Tot i aixó, el Govern municipal actual només s’ha compromès a redactar el projecte executiu del pavelló de les Casernes (el qual fa 11 anys que l’Ajuntament hauria d’haver posat en marxa). Les obres, per tant, hauran d’esperar al següent mandat.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt