El diari independent de Sant Andreu de Palomar

L’andreuenc Gerard Álvarez s’estrena com a diputat al Congrés de Madrid

Política

De coordinar la revista De Cap a Peus i participar en diferents mitjans locals, a prometre el càrrec al Congrés dels Diputats. El veí de Sant Andreu i periodista en formació, Gerard Álvarez, s’ha estrenat aquest dimarts en la seva primera sessió plenària com a diputat del Grup Republicà (ERC), en substitució del ja exdiputat, Joan Josep Nuet, qui ha perdut l’escó després de ser inhabilitat vuit mesos per desobeir al Tribunal Constitucional.

Banner Ajuntament 300x250
 

Per a Álvarez aquesta serà la seva primera experiència de representació política, la qual assegura que intentarà “fer de la millor manera possible per defensar els drets i llibertats de tots els catalans i catalanes que representem a Madrid”. De fet, la seva promesa de complir la Constitució davant la cambra ja va ser tota una declaració d’intencions: “Per la llibertat dels presos polítics i preses polítiques, i fins a la constitució de la república catalana, per imperatiu legal, sí, prometo”.

Si bé l’andreuenc es va quedar a les portes d’accedir al Parlament de l’Estat després de les darreres eleccions generals, ell mateix reconeix que va començar a veure factible la mudança a Madrid des del moment que el Tribunal Suprem va encausar a Nuet: “Hi havia la possibilitat que fessin una sentència completament injusta contra Nuet; al final fins i tot ha sigut més gran a la que ens esperàvem”.

Mentre que el canvi d’aires l’ha portat a deixar la coordinació del De Cap a Peus i d’altres projectes, com el programa La Banqueta de Ràdio Fabra o les retransmissions esportives de la ràdio de la UE Sant Andreu, Álvarez també confia reprendre ben aviat les col·laboracions amb el teixit comunicatiu: “Seguiré vivint a Sant Andreu, i encara que la gran majoria de setmanes estaré a Madrid, m’agradaria seguir vinculat a l’activitat comunicativa i social de Sant Andreu”. En aquesta línia, el nou representant republicà assegura que treballarà per “traslladar les sensibilitats i reclamacions del poble de Sant Andreu i del Districte i que són competència de l’Estat”.

Gerard Álvarez no és el primer polític vinculat a Sant Andreu que trepitja Les Corts en els darrers anys. Prèviament ja ho va fer qui va ser regidora del Districte de Sant Andreu, Laia Ortiz, com a diputada del grup La Izquierda Plural en la X legislatura (2011 – 2015), o l’actual regidora del districte, Lucía Martín, qui a les eleccions de 2015 i 2016 també va ser escollida càrrec electe per En Comú Podem.

En canvi, qui va decidir fer el camí a la inversa, de la política local a l’estatal, va ser la socialista Carmen Andrés, també exregidora de Sant Andreu i actual diputada pel PSOE al palau de la Carrera de San Jerónimo. “Amb Carmen Andrés no he tingut relació fins ara i tampoc hem coincidit aquí, però segur que si ens trobem jo estaré encantat de saludar-la i ella em donarà la benvinguda, perquè aquí a Madrid és el que es fa de forma habitual”.

Fotografia | Congrés dels Diputats

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt